Gazete Vatan Logo

Hedef 7 milyon kullanıcıya ulaşmak

Emre Kıramer, Canar Uluer ile Cem Uluer’in yarattığı telefon uygulaması Hairmod kısa sürede 50 bin kullanıcıya ulaşamayı başardı...

Hedef 7 milyon kullanıcıya ulaşmak

Ünlü saç tasarımcısı Emre Kıramer ile telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde girişimleri olan Caner Uluer ile Cem Uluer Hairmod adı verdikleri bir telefon uygulamasıyla kadın ve erkekler için farklı bir hizmet sunuyor. Hairmod'un ne işe yaradığını ve nasıl ortaya çıktığını anlatan uygulamanın co-founder’ı ve CEO’su Caner Uluer, "Bu uygulama bir buçuk yıl önce bir ihtiyaç nedeniyle ortaya çıktı. Bir gün bir kuaföre gitmem gerekiyordu ve orada yer yoktu. Hem kuaför salonları hem de kuaförleri ve tarzlarını bulabileceğim, tarzıma veya katılacağım etkinliğe uygunluklarını değerlendirebileceğim bir uygulama kesin vardır diye düşündüm ama yokmuş. Daha sonra Emre’yle tanıştık ve bu fikir gelişti. Ben dünyada kesinlikle böyle bir şey vardır diye iddia ediyordum ama yokmuş. Bizim 19 yaşında bir ortağımız daha var. Benim kardeşim sayılır İstanbul Erkek Lisesi’nde okumuş, ben de orada okudum. Şimdi Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyor ve finalleri olduğu için şu an yanımızda değil. Onunla tanıştık ve fikir daha da pişti. İsviçre’de bir fona giderek ekibimizi sunduk" diyor.

Haberin Devamı

Hairmod yaşayan bir katalog

İki ayda 50 bin kullanıcıya ulaştıklarını belirten Uluer, "Kullanıcılarımız bu uygulamada en trend saç ve makyaj stillerini bulabilirler. Aslında Hairmod yaşayan bir katalogdur kullanıcıların kendi paylaştıkları içeriklerin kataloglanmış halidir.

Burada dil engeli yok, bu nedenle Fransa’da yapılmış bir saçı normal koşullarda göremeyecekken bu uygulama ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bu şekilde mekanlar, stilistler ve kullanıcılar arasında bir bağ kurmuş oluyoruz. Açılalı yaklaşık iki buçuk ay oldu ve sürede yaklaşık 50 bin kullanıcı geldi. Bunların yüzde 92’si kadın, yüzde 74’ü 30 ile 18 yaş aralığında. Çok hızlı büyüyen bir uygulama açıkçası.

Uygulama içinde en çok sarı ve uzun saçların aratıldığını anlatan Uluer, "Türk kadını en çok sarı ve uzun saçlara bakıyor, günlük tarzlar ve dalgalı modeller de en çok arananlardan. En çok bakılan aksesuar ise türban. Türk erkeği ise en çok top sakala bakıyor. Bu inanılmaz ilerleyen bir şey. Ben saç ve makyajın aslında çok küçük bir kategori olduğunu düşünüyordum ancak bu uygulamadan sonra kadınların bu konuda gerçekten fetişi olduğunu öğrendim" diyor.

Haberin Devamı

Dünyaya açılacağız

Uygulamanın kurucu ortaklarından olan Emre Kıramer ise bu yaz hangi saç modellerinin moda olacağını bu uygulamayla rahatça takip edilebileceğini söylüyor. Kıramer, "Yaz geldiğinde saçlar muhakkak açılır daha dore veya açık bakır tonlara doğru geçiş yapılır. Genç nesil dip boya yaptırmıyor ancak renk istiyor, bu nedenle ombre çok moda oldu. Bu stil buraya ABD’den geldi. Ancak biz başka ülkelere açıldığımızda akımın ne zaman nerede doğduğunun ve nereye doğru yayıldığının, öğrenmek istediğimiz trendler nereye doğru gidiyor sorusunun cevabını Hairmod verecek. Hedeflerinin dünyaya açılmak olduğunu anlatan Kıramer, "2019 yılında yedi milyon kullanıcıya sahip olmayı hedefledik. O zamana kadar da birçok ülkeye açılmış oluruz. Önce İngiltere sonra ABD hedefimiz. Hep dışarıda teknoloji üretilir, biz satın alır ve ülkeye uyarlarız. Bu sefer tam tersi olacak. Biz yapacağız ve dünyaya açılacağız" diyor.

Haberin Devamı