Gazete Vatan Logo

Hedef 100 binler kulübü

2015’i 50 binlik satış rekoruyla kapatan Toyota, hedef büyüttü. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt “2023 yılında 100 bin araç satmayı planlıyoruz” dedi

Hedef 100 binler kulübü

Yerli Corolla’nın rüzgarıyla 2015’te 50 bin 924 adetlik satışla rekor kıran Toyota, hedeflerini büyüttü. 2009’da Suudi ALJ Grubu’nun çatısı altına geçen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış, yakaladığı başarıyı orta vadede artırmayı planlıyor. Şirket satışlarını 2017’de 65 bin adede, 2023’de 100 bin adede yükseltmeyi istiyor.

Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, kendilerine verdikleri rekor sözünü 1 yıl gecikmeli olarak 2015’te gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçen yıl pazarın üzerinde büyüdük ve tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaştık. Binek otoda 7’ncilikten 4’üncülüğe çıktı. Filo dışı perakende satışlarda 5’incilikten 3’üncülüğe yükseldik. Corolla perakendede en çok satan otomobil oldu. Rekor filo satışı gerçekleştirdik. Müşteri memnuniyeti ve sosyal sorumluluk projelerimizle adımızdan söz ettirdik” dedi.

Birinci 5 yılı başarıyla tamamladıklarını söyleyen Bozkurt, yeni hedeflerini şöyle aktardı:

“Bu yıl 50 binin altına düşmeyeceğiz. Artık bu seviyeden geri dönüş olmayacaktır. Önümüzdeki dönem yenilenecek olan modellerimiz ile birlikte 2017’de 65 bin adetlik satış rakamına ulaşmak istiyoruz. 2020’de 90 bin, 2023’de 100 bin araç satmayı hedefliyoruz. Toyota’nın ana felsefesi sadece satış odaklı değil. Toyota olarak önceliğimiz müşterilerimize hem satış hem de satış sonrası süreçlerinde mükemmel bir deneyim yaşatmak.”

Haberin Devamı

1.5 milyonluk satış hayal değil

Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük 6’ncı pazar olduğunu belirten Ali Haydar Bozkurt, “Avrupa’da hiç küçümsenmeyecek bir konumumuz var. Artık binek otomobilde şu 1 milyonluk psikolojik sınırı geçmek istiyoruz” dedi. Türkiye’nin otomotiv pazarında gerçek potansiyelinin 1.5 milyonlu rakamlar olduğunu dile getiren Bozkurt, “Sağlıklı ve sürdürülebilir bir pazar oluşsun da 1 milyon olsun. 1.5 milyon sonra olsun buna razı oluyoruz. Ekonomideki sağlıksız sıçramalar sonra sağlıksız geri düşüşlere sebep oluyor. O zaman da bütün sektörlerde olduğu gibi biz de bir kalkıyor, bir oturuyoruz. O zaman da sürdürülebilir yatırımlarımız etkileniyor” dedi.

Haberin Devamı