Gazete Vatan Logo

HDP seçim mitingi yapmayacak!

HDP seçim mitingi yapmayacak!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün İstanbul’da, Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen ve Dicle Deli için taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Avcılar HDP ilçe binasına giden Demirtaş, burada da Binali Korkmaz için taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş, “Bu koşullarda sağlıklı bir seçim ortamına gidilebilecek mi?” sorusu üzerine şunları söyledi:

‘Bir kişi istedi, seçim yapılacak’

“Seçim yapılacak. Sağlıklı, sağlıksız... Yani bu seçimi bize zorla dayattılar, 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediler. Tek bir kişi şu anda bunu istedi diye geriye kalan 80 milyon kişi şu günleri yaşıyoruz. Başımıza gelen felaketlerin nedeni budur. Ama madem karar alındı, biz o seçimin en sağlıklı yapılması için elimizden geleni yapacağız. Biz propaganda yapmasak da insanlar neyin ne olduğunu biliyor. Biz halkın aklına güveniyoruz.”

‘İnsanları yormanın anlamı yok’

Demirtaş, “Miting yapılacak mı?” sorusuna da şu yanıtı verdi: Perşembe günü Merkez Yürütme Kurulumuz toplanacak, nihai kararını verecek. Ben kendi fikrimizi belirttim, arkadaşlarımız da genel de bu görüşte. Sadece güvenlik kaygısı açısından demiyoruz. Tekrar tekrar bütün şehirlerde on binleri, yüz binleri toplayıp, bir kez daha insanları yormanın bir anlamı yok. Bir de seçimin coşkusu, heyecanı, atmosferi yok. Bu acı içinde nasıl bir seçim yapılabilir? Seçimden bu yana bine yakın insanı kaybettik. Hiçbir şey olmamış gibi davranabilir miyiz? Seçim kampanyamızı durdurmuyoruz fakat büyük mitinglere gerek kalmayabilir diye düşünüyoruz.

Haberin Devamı

‘Katil değil, seri katil’

Demirtaş, Diyarbakır mitinglerine yapılan saldırıdan sonra da polisin gaz attığını hatırlatarak, “Ölü sayısının artmasında alana atılan gazın etkisi nedir? Araştırılması lazım” dedi, ekledi: Çünkü yaralılara o anda doktorlar müdahale etmeye çalışıyor. Sağ kalanlar bile nefes alamıyor, bırakın yaralıları. ’Nasıl katil dersin’ diyorlar. Hrant’ın oğlu demişti, ’Devlete katil diyorum ama diyemezsin diyorlar. Evet katil değil çünkü seri katil.’ Katil demek yetmiyor, seri katil. Sürekli cinayet işlemeye devam eden ve bunu örtmeyi her seferinde büyük iştahla yapan bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. Devleti yönetenlerin halka karşı asla merhamet duyguları yok.”

Haberin Devamı