Gazete Vatan Logo

HDP’lileri linç girişimi!

Erzurum’daki HDP mitingini engellemek için saldıran yaklaşık 1000 kişilik grubu polis güçlükle önleyebildi

HDP’nin Erzurum mitingi öncesi olaylar çıktı. İstasyon Meydanı yakınında toplanan Türk bayraklı ve ülkücü işareti yapan bir grup mitingi yaptırmayacaklarını söyleyerek saldırıda bulundu. Yaklaşık 1000 kişilik grup slogan atarak yürüyüşe geçti. ’Burası Erzurum, Erzurum’dan çıkış yok’ sloganları atarak yürüyen gruba polis engel olmak istedi. TOMA’lardan su sıkılarak ve gaz bombalarıyla müdahale edildi.

Yakmak istediler

Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen grup polisle çatıştı. Takviye jandarma güçleri olay yerine sevk edildi. Olaylar sırasında Tekman ilçesinden İstasyon Meydanı’ndaki miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan minibüse, Honda Kavşağı’nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırmak istedi. Polis müdahale ederken, araç da çekiciye yüklendi. Ancak gruptakiler yaktıkları bir HDP bayrağını minibüse attı. Alevler içinde kalan araç çekiciden düştü. Güçlükle araçtan çıkarılan yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı. Saldırgan grup, mitinge gelen bazı kişileri yakalayarak linç etmeye çalışırken, polis güçlükle önleyebildi.

Haberin Devamı

MHP: Alakamız yok

Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı ile birlikte önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ahmet Anatepe, “Demokrasilerde hesap sorma merci, sandıklardır. Hiç kimse ülkücü camiayı kumpas içine çekemeyecektir. Ülkücü için değişmez ölçü, kanundur, düzendir, nizamdır. Hiç kimse partimizi ve camiamızı bu çizginin dışına asla çekemeyecektir” demişti. Anatepe, dün de, “Bizimle alakası olmayan şeyler. Şu andaki olaylar halkın tepkisi. Yani Erzurumlu halkın tepkisi. Ülkücü camianın bu olaylarla hiçbir alakası yok. Ben çıkan olayları tasvip etmiyorum” diye konuştu.