Gazete Vatan Logo

HDP'liler parti binasında halay çekti

SEÇİMDE yüzde 10 barajını aşarak resmi olmayan sonuçlara göre 80 milletvekili çıkaran HDP’de Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın uyarısı üzerine sokağa çıkmayarak parti binalarında gece geç saatlere kadar halay çekerek kutlama yaptı.

Seçim için uzun süreden bu yana gece gündüz çalışan HDP’liler seçim yasaklarının başlaması ile birlikte pazar günü yapılacak seçim için çalışmalarını yoğunlaştırdı. HDP’lilerin sosyal medyada kadınların evlerinde gece geç saatlere kadar çalışarak pazar günü sandıklarda görev yapacak müşahitler için peynir ve ekmekten oluşan kumanyalar hazırlarken çekilen fotoğraflar paylaşıldı. Ekmek ve peynirden oluşan kumanya hazırlayan kadınların ’Zafer işareti’ yaptığı göze çarptı.

İstanbul Avcılar’da müşahitlerin ilettiği ıslak mühürlü seçim sonuçlarının birleştirilmesi ardından Türkiye genelinde barajın aşılıp aşılmadığını merakla bekleyen ve ilk açıklamayı yapan Sırrı Süreyya Önder’in "80 kadar milletvekilliğini kazandığımız anlaşılıyor" açıklamasını duyan partililer büyük sevinç yaşadı. Saatler ilerleyerek sonuçların ülke genelinde ortaya çıkması ardından partililer Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın "Sokakta kutlama yapılmayacak" uyarısı üzerine Avcılar ilçe binasında uzun süre halay çekti. İstanbul’daki HDP seçim kutlamasının bu akşam saatlerinde Bakırköy’de yapılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı