Gazete Vatan Logo

HDP'li vekilden tehdit gibi sözler!

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Bir an evvel keyfiyetten kurtulun, halkın çığlığına, sesine kulak verin. Henüz yol yakınken yeni acılar yaşanmasın, Ölüm yerine yaşatmak, gözyaşı yerine mutluluk isteniyorsa önümüzdeki 20 gün önemlidir, heba edilmemelidir" dedi.

HDP'li vekilden  tehdit gibi sözler!

Belediye Meydanı'nda partililerle basın açıklaması yapan Çelik, iki haftadan bu yana Türkiye'de barışa dair umutların azaldığını ileri sürerek, 18 ay boyunca barışa erişmek için her türlü fedakarlıkta bulunduklarını savundu.



Çelik, 18 aylık süre boyunca hiçbir adım atılmadığını ve savaş hazırlıkları içerisinde bulunulduğunu iddia ederek, "Karakollar, kaleden karakollar, askeri operasyonlar, insansız hava araçları, savaş uçaklarıyla Kürdistan ve Kürdistan dağları her gün ama her gün yeni operasyonlara malzeme ediliyorken, biz inadına barış, inadına özgürlük, inadına kardeşlik diyerek hep ateşkesten yana, çözümden yana olduk" ifadesini kullandı.

Son günlerdeki yol kesme eylemlerine dikkati çeken Çelik, karakol yapımına, mühimmat ve malzeme taşınmasına sessiz kalmadıklarını, itiraz ederek sivil itaatsizlik eylemlerine başladıklarını öne sürdü.

Bu durumla karşı sivil itaatsizlikle, savaş karşıtı pozisyonda kaldıklarını savunan Çelik, "Barıştan, özgürlükten yana olduk. Adalet, hak istedik. Ama üzerimize kurşun, gaz yağdı. Yetinmediler, Lice'de sivil itaatsizliği hak bilen sivil vatandaşların üzerine kurşun yağdırıldı. Ramazan Baki kardeşimiz şehit düştü. Onlar Kürdistan'ın şehitleridir. Demokratik serhıldanı (başkaldırıyı) her yerde, Lice direnişine sahip çıkmak adına yükseltecek, kimliğimize, özgürlüğümüze, önderliğimize, statümüze sonuna kadar sahip çıkacağız. Durmak yok, susmak bize yakışmıyor. Biz özgürlüğe susamışız, özgürlüğümüzü alacağız" görüşünü aktardı.



Çelik, 1 Temmuz'a kadar toplumun sivil demokratik örgütlüğün yasal güvenceye kavuşturulmaması, Terörle Mücadele Kanununun kaldırılmaması, Avrupa Konseyi Bölgesel Yerel Yönetimler özerklik şartının kabul edilmemesi halinde savaşın kapıyı çalacağını ileri sürerek, "Geriye dönülmez noktaya hep beraber koşar adımlarla gidiyoruz. Bir an evvel keyfiyetten kurtulun, halkın çığlığına, sesine kulak verin. Henüz yol yakınken yeni acılar yaşanmasın. Ölüm yerine yaşatmak, gözyaşı yerine mutluluk isteniyorsa önümüzdeki 20 gün önemlidir, heba edilmemelidir. Biz özgürlüğe kavuşuncaya, barışı halkımıza kazandırıncaya kadar mücadele azmi ve kararlılığında olduğumuzu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.


Haberin Devamı