Gazete Vatan Logo

HDP'li üyeye bıçaklı saldırı

HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı.

Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Örgütü binasına giren bir saldırgan, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a saldırdı. Karataş'ın boğazını kesen saldırgan, bacağından da bıçakladı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Erzurum'dan Ankara'ya geldiğini söyleyen bir kişi, HDP'nin sabit telefonunu aradı. Telefon sekretere yönlendirildiği için, sekreter telefonu açarak bilgi verdi.

Ardından sabah saatlerinde saldırgan Mithatpaşa Caddesi üzerinde binaya geldi. O sırada parti binasında bulunan Ahmet Karataş, kapıyı açtı. Saldırgan, Karataş'ın boğazını kesti. Ayrıca bacağından da bıçakladı. Merdivenlerin pervazlarındaki kan izleri nedeniyle saldırganın binadan kaçarken, merdivenleri kullandığı tahmin ediliyor.

Parti binasını açmak üzere sabah saatlerinde binaya gelen sekreter, olayla karşılaşınca polise haber verdi.

Polis, olay yerindeki incelemesini sürdürürken, saldırganın binada telefonunu düşürdüğü bildirildi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP'ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

HDP’Lİ MERAL DANIŞ BEŞTAŞ : BU SALDIRILARIN SORUMLULARI KENDİLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORLAR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, PM Meclis Üyesi Ahmet Karataş’ın bıçaklı saldırı sonrası yaralanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meral Danış Beştaş, "Bu saldırıların sorumluları kendilerini çok iyi biliyorlar. Bu tehlikeye işaret etmek istiyoruz" dedi.

Beştaş, "Bu saldırılara zemin hazırlayanlar, bu saldırıları davet edenler kendilerini çok iyi biliyorlar. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan ve diğer hükümet yetkililerinin uzun süredir partimize yönelik linç kampanyası, bir seçim kampanyasına dönüşmüştür. Arkadaşımızın umarım hayati tehlikesi ortadan kalkar. Bu saldırıların sorumluları kendilerini çok iyi biliyorlar. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Bu tehlikeye işaret etmek istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı