Gazete Vatan Logo

İki ilde operasyon: Belediye başkanları gözaltında

Siirt Belediyesi'ne polis sabah saatlerinde operasyon düzenledi, Belediye Eş başkanı Tuncer Bakırhan gözaltına alındı. Tunceli Belediye Başkanı da bu sabah gözaltına alındı.

İki ilde operasyon: Belediye başkanları gözaltında

SİİRT Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aramalar yapılırken, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, aynı soruşturma kapsamında evinde gözaltına alındı.Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saat 06.05 sıralarında belediye binasına gelen Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, belediye binasında sıkı güvenlik önlemleri aldıktan sonra bina içerisine girdi. Giriş ve çıkışlara da izin vermeyen polis bilişim ve inceleme ekipleri de belediye binası içerisinde arama başlattı. Belediye birimlerinde inceleme yapan polis, bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el koydu.

Öte yandan Siirt Belediyesi'nin DBP'li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evine da aynı saatlerde baskın düzenleyen polis, burada yapılan aramadan sonra gözaltına alındı.Polisin belediyede aldığı sıkı güvenlik önlemleri ve aramalar devam ediyor.

POLİS BİNADAN AYRILDI

Haberin Devamı

Siirt Belediyesi'nde sabah saat 06.00 da başlayan aramalar 3.5 saat sürdü. Polisin binadan ayrılmasıyla çalışanlar belediyeye girdi..

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA
Tunceli Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında DBP' li Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınırken eş başkan Nurhayat Altun' un da evinde aramaların süddüğü belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında EMEP il Başkanı Mustafa Taşkale de gözaltına alındı

TUNCELİ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI
Tunceli Belediyesi gözaltına alınan eş başkanları ile ilgili açıklama yaptı. Belediyenin internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi:
"Dersim'de sabahın erken saatlerinde eş zamanlı birçok eve ev baskını gerçekleştirildi. Aralarında Belediye Eş başkanlarımız Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ataş, DİSK Dersim Şube Eş Başkanı Şükran Yılmaz, HDP İl Eş Başkanı Aslan Çağ, HDP PM üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, Emep İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç'ın da olduğu evlerde sabahın erken saatlerinde ev aramalarının ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Edinilen bilgiye göre, DBP Belediye Eş başkanlarına ilişkin açıklama ve kentteki eylem ve etkinliklere katılma gerekçesi belirtilirken ev baskınlarının devam edeceği öğrenildi."

Haberin Devamı