Gazete Vatan Logo

HDP kutlamalarında kan aktı

- Seçim, renkli görüntülere sahne oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde kimi vatandaşlar, yöresel kıyafetler giyerek sandık başına gitti.

- Erzurum’da Palandöken İlçe Seçim Kurulundan verilen seçim zarflarını götüreceği okulun adresini sormak için bir başka okula giden görevli Sinan Ö. hakkında, şikayet üzerine tutanak tutuldu.

- Malatya’da oy kullanmaya tekerlekli sandalyeyle gelen Murat Yüksel, engelli rampası olmayan okula getirilen tahta rampayla oyunu kullandı. Malatya’da iki yıl önce oturduğu evin beşinci katının balkonundan düşüp engelli hale gelen 18 yaşındaki Zeynep Dönük de tedavi gördüğü Malatya Devlet Hastanesi’nden minibüsle alınarak oy kullanması sağlandı.

- Bingöl’de evde sağlık hizmeti alan 93 yaşındaki yatalak ve görme engelli Hüseyin Alakuştekin, ambulansla oy kullanmaya götürüldü.

- Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı, Muş ve Erzincan’da sabah saatlerde oy kullanmaya az kişi sandık başına giderken yoğunluk öğlene doğru arttı.

- Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde 96 yaşındaki Mine Çetin yakınlarınınyardımıyla oyunu kullandı.

Haberin Devamı

- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde HDP’nin milletvekili genel seçiminde barajı geçmesi dolayısıyla düzenlenen kutlamalarda 7 kişi yaralandı. Zaman zaman terör örgütü lehine sloganların atıldığı ve silahların kullanıldığı kutlamalarda Fahri Yüce, Adalet Öztekin, Bapir Yıldırım ve Tahsin Orhan silahla, Dilan ve Betül Alper ile Gurbet Tekin de çıkan arbedede yaralandı.