Gazete Vatan Logo

HDP'den ateşkes çağrısına yalanlama!

HDP'den ateşkes çağrısına yalanlama!

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Merkez Yürütme Kurulunda bir heyet oluşturulduğu ve Kandil'e gidilerek tek taraflı ateşkes çağrısı yapılacağı haberlerinin doğru olmadığını bildirdi.

Bilgen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, parti olarak barışı önemsediklerini, barışı hayatın kendisi olarak gördüklerini söyledi.

HDP'nin barışa dair çalışmalarını yoğunlaştıracağını, her yolu tartışacağını ve deneyeceğini belirten Bilgen, "Basına yansıyan, MYK'da bir heyet oluşturulduğu ve Kandil'e gidilerek tek taraflı ateşkes çağrısı yapılacağı spekülasyondan ibarettir" dedi.

Bu konuda HDP'den, öneri, talep ve beklentiler bulunduğunu ancak barışa dair yaklaşımlarının gerçekçi ve sonuç alıcı olması gerektiğini ifade eden Bilgen, "Yaşam hakkını güvence altına alması gereken, çatışmalı ortama son vermesi gereken hükümettir" görüşünü savundu.

Bilgen, "Bir siyasi parti olarak seçmenlere karşı sorumluluğumuz, bu çatışmalı ortamdan çıkılması konusunda bir irade ortaya koyması için hükümete baskı yapmaktır. Kandil, kendi bakış açısını ve barışın nasıl olabileceğini kamuoyuyla paylaşmıştır. Türkiye toplumunun barıştan yana tavır ortaya koyması ve barış isteğini güçlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet politikalarını yeniden gözden geçirilmeli. Buzdolabına kaldırdığı şeyin insan hakkı, demokrasi ve barış talebi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Demek ki muhalefetin bir gücü varmış"

Bir soru üzerine İmralı'ya gidişle ilgili yeni bir gelişme olmadığını belirten Bilgen, çatışmaların yoğun olduğunu bir ilde, bütün milletvekillerinin katılımıyla "grup toplantısı" yapmayı planladıklarını söyledi.

Bilgen, dün Genel Kuruldaki oylamada muhalefetin aynı yönde oy kullanmasıyla ilgili soruya, "Bu kararlılık, 7 Haziran sonrasında ortaya çıksaydı bu kadar keyfilik ortaya çıkmayacaktı. Demek ki muhalefetin bir gücü varmış. Farklı yaklaşımlar varsa, birlikte yaşamaktan başka alternatifimiz yoksa bunun kınanacak bir tarafı yok" kaşılığını verdi.