Gazete Vatan Logo

HDP adına artık o konuşacak!

HDP adına artık o konuşacak!

HDP ilk kez ‘parti sözcülüğü’ mekanizmasını oluşturarak Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’i görevlendirdi. Yarın parti genel merkezinde ilk kez bu sıfatla medyanın karşısına çıkacak olan Bilgen’in geçen hafta içi bu görevi üstlendiği öğrenildi.

‘Sözcülük’ makamı oluşturulması ihtiyacını açıklarken 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan gelişmelere dikkat çeken Bilgen, “Seçim sonrasında partimize yönelik tehdit ve hakaret içeren açıklamalar arka arkaya geldi. Ortada bir tahammülsüzlük var. Hem bunları daha hızlı ve etkin cevaplamak ama asıl olarak da ülkeyi mevcut çatışma konseptinden çözüm konseptine tekrar taşıyabilme adına atılan bir adım” dedi.Partinin eşbaşkanlarının daimi sözcüleri olduğunu ayrıca milletvekillerinin de açıklamalar yapabileceklerini belirten Bilgen, “Sözcülük asıl olarak kurumsal bir yaklaşımı ifade ederken boşluklar oluşmaması ve yapılması gereken açıklamalar varsa kurumsal olarak yapılması için gerekli” şeklinde konuştu.

‘SİYASETTEN ÇÖZÜM BEKLEMEK VATANDAŞIN HAKKIDIR’

Haberin Devamı

HDP Sözcüsü Bilgen, ülkedeki mevcut ‘savaş’ durumundan nasıl uzaklaşılabileceğine ilişkin sorumuzu ise şöyle yanıtladı, “Öncelikle siyaset kurumunun gücünün sınırlarını bilmemiz gerekiyor. Ama vatandaş bunu gözetmez elbette. O, çözümü siyasetten bekler ve bu da hakkıdır. Sorunları çözmek için siyasi mekanizmaların harekete geçmesi, siyaset kurumunun daha etkin rol oynaması gerekli. Bunun için de elbette siyasetçilerin de savaşıyormuş gibi konuşmamaları gerekli. Dolayısıyla siyaset her halükarda sözün gücünü göstermek için üzerine düşeni yapmalıdır.”

Ayhan Bilgen kimdir?

Bilgen'in kendi adına hazırlanan sitede özgeçmişi şu şekilde anlatılıyor: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Mezunu. Sosyoloji alanında yüksek lisans yaptı. Sivil toplum ve medya çalışmaları üzerine yoğunlaşmış, insan hakları alanında çalışmalarda bulunmuştur. Gazetelerde köşe yazarlıkları yapmıştır ve devam etmektedir. Yerel radyo ve televizyonlarda yayın yönetmenliği ve programcılık yapmıştır. Mazlumder Genel Başkanlığı'na kadar insan haklarını savunan derneklerde yönetici ve üye konumunda bulunmuştur. Temmuz 2007 seçimlerinde Bin Umut Adayları kapsamında Konya’dan bağımsız milletvekili adayı olmuştur. Şu an HDP MYK üyesidir. Aynı zamanda parti içi eş başkanlık sistemi getirilen Halkların Demokratik Partisi’nden Meliha Varışlı ile birlikte 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde HDP’den Adana Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı olmuştur. Haziran 2014’te HDP ikinci olağan kongresiyle eş genel başkan yardımcılığına getirilmiştir. Haziran 2015, 25. Dönem Genel Seçimleri'nde Kars’tan aday olmuş, HDP bu ilde yüzde 43.4 ile birinci parti olarak sandıktan çıkmıştır.

Haberin Devamı