Gazete Vatan Logo

Hazinesini satacak!

Karun Mücevher’in kurucusu Karun Kıraç, yurtdışında önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor

Jennifer Lopez, Elton John, David Beckham gibi sinema ve spor dünyasından ünlülerin tasarımlarını kullandığı Karun Kıraç, sonbaharda İtalya’da Cipriani Oteli’nin içinde ve San Marco Meydanı’nda 4 şubeli bir markanın mağazalarında ‘Design by Karun İstanbul’ adıyla ürünlerini satmaya başlayacak. Beverly Hills’te mağaza açmayı ve Oscar ödüllerine sponsor olma hedeflerini yıllar önce koyan Kıraç, bu hedefine de ulaşmak üzere... Kıraç, sinema ve müzikte dünya yıldızı olan Charlize Theron ve Jennifer Lopez ile görüşüyor.

Daha 10 yaşındayken Kapalıçarşı’ya adım atan ve 400 yıllık aile mesleği olan mücevherciliği bizzat merkezinde öğrenen Karun Mücevher’in kurucusu Karun Kıraç, yurtdışında önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor. Jennifer Lopez, Elton John, David Beckham gibi sinema ve spor dünyasından ünlülerin tasarımlarını kullandığı Kıraç, sonbaharda İtalya’da Cipriani Oteli’nin içinde ve San Marco meydanında

4 şubeli bir markanın mağazalarında

Design by Karun İstanbul adıyla ürünlerini satmaya başlayacak.

Beverly Hills’te mağaza açmayı ve Oscar ödüllerine sponsor olma hedeflerini yıllar önce koyan Kıraç, bu hedefine da ulaşmak üzere... Kıraç, sinema ve müzikte dünya yıldızı olan Charlize Theron ve Jennifer Lopez ile görüşüyor. Hedef bu yıldızların marka yüzü olarak kırmızı halıda kendi tasarımlarını sergilemesi...

3-4 yıl sonra mağaza açacak

Yurtdışından yoğun bir şekilde takı talebi aldıklarını söyleyen Kıraç, “Cipriani Otel’in yanı sıra Venedik San Marco meydanında da markamız satılacak. Ayrıca Milano ve New York Madison Avenue’de satışlarımız devam ediyor. Bu noktalar dışında şu anda yurtdışında kendi mağazalarımızı açmayı düşünmüyoruz. 3-4 yıl sonra ismimizi iyice tanıttıktan sonra açacağız. Yurtiçinde de yeni bir mağaza açma hedefimiz var. Bu çok farklı bir AVM projesi olacak. Anadolu yakasından da çok talep var. Orada da bir mağaza açabiliriz” dedi.

En iyi müşteriler Azeriler
Yurtiçindeki satışlarında yabancıların payının yüzde 40’a ulaştığını kaydeden Kıraç, Rusya ve Azerbaycan’dan ciddi müşterileri olduğuna da dikkat çekti. Yabancılara satışlarının yüzde 15’inin Azeri müşterilere olduğunu belirten Kıraç, “Şu anda işler yoğun. Düğün mevsimi olduğu için düğün müşterisi fazla. Azeri ve Rus müşterilerin yanında İranlılar da ciddi alım yapıyor. Gelip özel siparişler veriyorlar” diye konuştu. Türkiye’de son dönemde pırlantaya ilginin arttığını da kaydeden Karun Kıraç, multi-color pırlantalar ve rose altın üzerine beyaz geçişli mücevherlerin bu yazın trendi olduğunu anlattı. Kıraç, ”Türkiye’de pırlantaya yoğunlaşan ilginin diğer bir sebebi ise yerli mücevher markalarının büyük reklam kampanyaları yapması. Ancak tüketicilerin dikkatli olması gerekiyor. 5 bin liralık ürünü 1.500 liraya indirdiğini söyleyen kuyumcu da var. Bu mümkün değil. Elmas diye piyasada imitasyon ürün satılıyor” diye konuştu.

Patronlara tespih!

Bu arada Kıraç’ın 17 bin tesbihlik bir koleksiyonu var. Kıraç, son dönemde tesbihe büyük ilgi olduğunu anlattı. Kıraç, şöyle devam etti:

“Geniş bir müşteri kitlemiz bulunuyor. Hem erkeğe hem kadına uygun hem de her keseye hitap eden ürünlerimiz olduğu için müşterilerimizin beklentilerine kolaylıkla cevap verebiliyoruz. Kadınlar için pırlantalı, değerli taşlı, yarı değerli taşlı tasarımlara sahip ürünlerimiz var. Erkekler için de kol düğmelerinden yüzüklere, bilekliklerden tesbihe birçok seçeneğimiz bulunuyor. Tuncay Özilhan, Süleyman Kosif, Fatih Terim, Tugay Kerimoğlu gibi isimler benden tesbih, kol düğmesi veya bileklik alan ünlü isimler arasında... Devlet adamları için de ojeler yapıyorum. Tespih fiyatları 200 ile 200 bin dolar arasında değişiyor. Objelerin fiyatı ise birkaç milyon dolara çıkabiliyor.”

DEĞERLİ TAŞ SERTİFİKASI VERME YETKİSİNE SAHİP

Karun Kıraç, Kapalıçarşı üniversitesinde piştikten dışarıdaki gelişmeleri görmek adına Amerika’ya gitmiş. Orada Franck Muller, Tiffany, Cartier gibi dünya devlerine dışarıdan tasarım yapmış. Türkiye’ye döndüğünde Nişantaşı’nda ilk showroom’unu açmış. Kıraç, 2008’de vergi sıralamasında 66’ncı sırayı almış. Bu arada Vanlı Ermeni ve sarraf bir aileden gelen Kıraç, aynı zamanda bir gemolog. Yani değerli taş sertifikası verme yetkisine sahip.

RAİNBOW AÇIK ARTIRMAYA ÇIKACAK

Karun Kıraç’ın tasarladığı ‘Rainbow’ adlı gerdanlık açık artırmada satılacak. Gerdanlık 260 pırlanta ve Columbia zümrüdünden oluşuyor. Açık artırmada fiyat 2.5 milyon dolardan başlayacak.

Haberin Devamı