Gazete Vatan Logo

Hayyam Garipoğlu 7 Eylül’e kadar yaptığımız görüşmeleri açıklasın

‘Arabulucu’ Cemil Baran Hayyam Garipoğlu’yla yaptığı görüşmeleri anahtarlık, kalem gibi cihazlara gizlice kaydettiğini iddia etti.

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut ile cinayet zanlısı Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu arasında para pazarlığına aracılık eden ve görüşmeleri gizli kameraya çektiğini iddia eden Cemil Baran, dün akşam açıklama yaptı. Gaziantep’te Güneydoğu gazetesinin ortağı olduğunu belirten Baran, Hayyam Garipoğlu’na 7 Eylül’e kadar süre vererek yaptıkları görüşmeleri basına açıklamasını istedi. Süreyya K. ile yaptıkları görüşmeyi içeren bir kasetin Hayyam Garipoğlu tarafından çalındığını iddia eden Baran, “Verdiğim tarihe kadar benimle yaptığı gizli görüşmeleri açıklamazsa, ben görüşme kasetlerini tek tek basına vereceğim” diye konuştu. Üzerinde araba anahtarlığı, saat, kalem şeklinde toplam 18 gizli kayıt cihazı bulunduğunu söyleyen Baran, “Süreyya Karabulut’un bu parayı kabul etmesinde benim rolüm büyük. Bu nedenle vicdan azabı duyuyorum” dedi.

‘Cem yalnız değildi’ iddiası

Hayyam G.’nun her gün kendisini arayıp görüntü var mı diye, Süreyya K.’un da 3 milyon euro ne oldu diye sorduğunu ileri süren Baran, “Münever ‘in sağ elinde anne Garipoğlu’nun sol elinde de babanın doku örneği var. Tahminime göre Cem onu canlı canlı keserken, anne baba içeri giriyor. Bunu Hayyam G.’na da sordum. ‘Eğer müdahale edip Cem’e sarıldılarsa Münevver de annenin ayagından babanın kolundan tutmuş olabilir’ dedi. Baba bu yüzden cezaevinde. Anne de ABD’de. Gelirse o da yakalanacak. Kasım Garipoğlu ve Nida Garipoğlu, Hayyam Ganipoğlu’nun babası emekli hakim ve emekli avukat bunlara dikkat edin. Bu işin içine bütün sülale ve çalışanları girmiştir” diye konuştu. Cem’in teslim olabileceğini ancak ailenin Cem’in konuşup kendilerinin yardım ettiğini söylemesinden korktuğunu iddia eden Baran, Cem’in Ermenistan’da saklandığını ve ailenin ona yardım ettiğini ileri sürdü.

İlginç arabulucu

Hayyam Garipoğlu yaptığı açıklamada bu kişiyi tanımadığını ve Karabulut ailesiyle dolaylı ya da dolaysız hiçbir ilişkisi olmadığını söylemişti. Cemil Baran, geçen yıl Gaziantep’e giden Cumhurbaşkanı Gül’ün karşısına başına türban takarak çıkmaya çalışmıştı.

Haberin Devamı