Gazete Vatan Logo
Magazin Hayvanlar dünyayı ele geçirmeye kalkarsa!

Hayvanlar dünyayı ele geçirmeye kalkarsa!

Hayvanlar dünyayı ele geçirmeye kalkarsa!

James Patterson’ın çok satan romanından uyarlanan Zoo, ilk bölümüyle 1 Temmuz’dan itibaren Amerika yayınından sadece 1 gün sonra FX ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Zoo tüm dünyayı ele geçirmek için insan ırkına karşı savaşan vahşi bir hayvan saldırısını konu alıyor. Dizinin bel kemikleri James Patterson (Yazar/Baş Yapımcı), Billy Burke (‘Mitch Morgan’ karakteri), Nonso Anozie (‘Abraham Kinyata’ karakteri), Nora Arnezeder (‘Chloe Tousignant’ karakteri), Jeff Pinker (Baş Yapımcı), Scott Rosenber (Baş Yapımcı), Cathy Konrad (Baş Yapımcı) ile tele konferansta bir araya geldik.

Zoo’yu ilk etapta nasıl özetlersiniz?

Billy Burke: Hayvanlar çıldırıyorlar ve biz bir grup uyumsuz tip bir araya gelip neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz.

Nora Arnezeder: Zoo, hayvanların değişik tavırlar takınması ve bir grup insanın bunun nedenini araştırmasını, problemleri çözmeye çalışmasını anlatıyor çünkü bütün dünya tehlike altında olabilir.

Nonso Anozie: Hayvanlar insanların dünyaya karşı olan davranışlarından çok sıkıldılarsa ve dünyayı geri almaya karar verirlerse...

Haberin Devamı

Jeff Pinkner: Küçük bir grubun hayvanların insanlığın tüm geleceğini etkileyebilecek olan davranış değişikliğini çözmeye çalışmasını anlatıyor diyebiliriz.

İzleyicilerin hayvanların bakış açısını savunacağını düşünüyor musunuz?

Billy Burke: Her dizide mutlaka bir veya daha fazla karakterle kendini özdeşleştirirsin. Bizim dizimizde bu durum, hayvanlar üzerinden gerçekleşebilir. Kendimizi nereye ve nasıl konumlandırdığımız seyircinin çoğu zaman hayvanların tarafına kaymasına sebep olabilir. Seyircinin nasıl tepki vereceğini görmek çok ilginç olacak.

Zoo dünyanın her yerindeki izleyicilere hitap edecek mi?

Jeff Pinkner: Oyuncularımız ve dizimiz dünyanın her yerinden bir şeyler taşıyor. Karakterlerimiz dünyanın farklı yerlerinde aynı anda olan olaylarla başa çıkıyorlar. Bu dizi herkesi etkiliyor, heyecanlı, dramatik, komik ve duygusal.

James Patterson: Bence başka ülkelerden izleyiciler de bayılacaklar çünkü görsel olarak çok zengin. Tabii ki, görselliği ön planda olan yapımlar dünyada daha kolay dolaşıyor. Bilirsiniz, bakarsınız ve anlarsınız, çok fazla diyaloğa ihtiyaç duyulmaz. Paris’teyiz, Polonya’dayız, Roma’dayız, Afrika’dayız, Rio’dayız ve bu sadece birinci sezon.

Haberin Devamı

‘Başrolde tamamen hayvanlar var’

Zoo heyecanlı hikayesini ve karakterlerin hikayelerini nasıl dengeliyor?

Jeff Pinkner: Tercihlerimizi etkileyen en önemli iki şey doğa ve beslenmek. Bu bizim genlerimizde var ve aynısı hayvanlarda da geçerli. Bu yüzden dizi ilerledikçe göreceğiz ki, hayvanlar başrolde. Dizide hayvanlar ve insanlar arasındaki denge her bölümde çok güzel kuruluyor. Ve bu yüzden her bölüm biraz hayvan saldırıları ve arka planında yaşanan karakter hikayeleri olacak. Burada korkunç olan fikirler.

Cathy Konrad: Bence ilk bölüm bir meşale yakıyor ama her şeyi çok erken açıklamıyor. Merak uyandırdığını düşünüyorum, yani hepimiz çok güzel bir inci kolye isteriz ama eğlenceli olanın önce o incileri bulmak olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden biz tohumları ekiyoruz, parçaları bir araya getiriyoruz ve evet insanlara hayvan saldırılarının olduğu heyecanlı sahnelerimiz var ama bunu insanlardan bağımsız tutuyoruz.

Haberin Devamı

Nonso Anozie: Bence Zoo, bir şeylerin patladığı, popüler aksiyon filmlerindeki gibi sahnelerin olduğu bir dizi değil. 5 saniyede bir hayvan saldırısı gerçekleşmiyor. Zoo her bölümde yavaş yavaş karakterlerin hikayelerini gösteriyor ve bu sırada da çok güzel sonla aksiyonu veriyor. Bence bu da izleyicilerin Zoo’ya bağlanmalarını ve izlemeye devam etmelerini sağlayacak çünkü hikayemiz çok güzel. Televizyonda her 5 saniyede aksiyon görüntülerinin olduğu çok fazla program var ama bu devamlılık gösteren bir hikaye, bence insanlar buna bayılacak.

‘Kitaptan değişik karakterler olacak’

James, Zoo’nun televizyon adaptasyonu kitabından ne kadar farklı?

James Patterson: Kitap sabit, asla değişmeyecek. 13 saatlik bir dizi yaptığınızda, değişim istiyorsunuz. Bu yüzden karakterler, kitapta olmayan sahneler ekledik. Kitaplarımdan birinin film ya da dizi uyarlaması yapıldığında her zaman dahil olmaktan dolayı gurur duyarım.

Haberin Devamı

Kitabın hayranları sevecek mi?

Cathy Konrad: Bence iyi bir kitap uyarlaması, kitaba her zaman sadık kalarak onu genişleten uyarlamadır. Eğer tamamen aynı olsaydı ben çok sıkılırdım. Seyircinin yaşamasını istediğimiz deneyim tamamen uçurumun kıyısında gibi hissetmeleri. Çok daha gerilimli olmasını istedik.

Dizide canlı hayvanları oynatmanın zorlukları neler?

Cathy Konrad: Bütün bu hikayeleri oluştururken ‘Ne gerçek, ne görsel efekt olacak’ diye düşündük. Ayrıca hayvanların taşınması, güvenliği gibi pek çok konu vardı. Bu sürede yazarlar da sınırlarını gördüler. Bu yüzden biraz da sahnelerin seyircinin insan-hayvan arasındaki ilişkiyi inandırıcı bulması üzerine kurgulanmasını istedik. Bu sebeple birçok sahnede hayvanlarla oyuncuları olabildiği kadar yakın tuttuk. Bu her iki tarafın güvenliği için de zor bir işti ve en büyük sorumuzdu. Biliyorsunuz bazı şeyleri nasıl gördüğümüz konusunda uzman olduk. Kimsenin algısını bu şekilde şekillendiremezdik. Gerçek hayvandan sanal görüntülerine bir anda geçemezsiniz. Yani bu yılbaşı ağacını olması gerektiği gibi süslemeye benziyordu.