Gazete Vatan Logo

Hayvanat bahçesinden firar ettiler!

Almanya’da iki aslan, iki kaplan, bir jaguar ve bir ayı Eifel’deki hayvanat bahçesinden kaçtı. Ekipler ayıyı vururken diğerlerini sağ yakaladı

Hayvanat bahçesinden firar ettiler!

Almanya’nın Belçika ile Lüksemburg sınırına yakın bir bölgesinde yer alan hayvanat bahçesinden vahşi hayvanlar kaçtı. Kaçan hayvanların iki aslan, iki kaplan, bir jaguar ve bir ayı olduğu belirtilirken, ekipler kapsamlı bir arama faaliyeti başlattı. Rheinland-Pfalz eyaletindeki Eifel Hayvanat Bahçesi’nin içinde yer aldığı Bitburg-Prüm bölgesi yetkilisi aramaya katılanlar arasında polis, itfaiye ile veterinerlerin yer aldığını ifade etti.

Arama kapsamında bölgede yaşayan insanların evlerini terk etmemesi istenirken, hayvanları görenlerin polise haber vermesi çağrısı yapıldı. Hayvanlardan ayı ekipler tarafından vurularak yakalanırken diğerleri sağ ele geçirildi. Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece bölgede fırtına çıkmış, bölgedeki bazı yapılar bu fırtınadan ötürü hasar görmüştü. Ancak fırtınanın vahşi hayvanların hayvanat bahçesinden kaçmasına neden olup olmadığı henüz bilinmiyor.