Gazete Vatan Logo

Hayta İsmail Ahmet Arıman kimdir?

Hayta İsmail Ahmet Arıman kimdir? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Genç eşiyle sık sık gündeme gelen Ahmet Arıman'ın hayatına dair bilgiler araştırılıyor. İşte Hababam Sınıfı'nın Hayta İsmail'i olarak tanınan Ahmet Arıman hakkındaki tüm bilgiler...

Hayta İsmail Ahmet Arıman kimdir?

Ahmet Arıman gündemde sıkça araştırılan isimler arasında yer alıyor. Pek çok filmde yer alan ve hafızalara kazınan usta oyuncu Ahmet Arıman'ın hayatı hakkındaki merak edilen bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

AHMET ARIMAN KİMDİR?

Hababam Sınıfı serilerindeki Hayta İsmail serileriyle tanınan Ahmet Arıman, 27 Kasım 1955 yılında doğdu. 40 yılı aşkın süre Bakırköyde yaşayan sanatçı ,orta okul yıllarında müziğe olan ilgisiyle çeşitli eğitim dershaneleri derken, 1972 yıllarında orkestra hayatına başladı.

Bir turnede Münir Özkul ile çalışan sanatçı turne sonunda Hababam sınıfının Hayta İsmaili olur, ünlü yönetmen onu bu karaktere uygun gördü.

O dönemde Gülen Gözler, Neşeli Günler, Bizim aile ve Sultan gibi filmlerin kadrosunda yer aldı. Oyunculuğun yanı sıra müzik geçmişi de bulunan Ahmet Arıman, İstanbul'da çeşitli lokallerde müzisyenlik yapmaktadır. Sahne çalışmalarına devam eden sanatçı, festivallerde konserlerde ve çeşitli organizasyonlarda sevenleri ile buluşmaya devam ediyor.

Filmografi:

Hababam Sınıfı - 1974

Haberin Devamı

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - 1975

Bizim Aile - 1975

Hababam Sınıfı Uyanıyor - 1976

Hababam Sınıfı Tatilde - 1977

Gülen Gözler - 1977

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor - 1978

Neşeli Günler - 1978

Sultan - 1978
Hababam Sınıfı Merhaba - 2003