Gazete Vatan Logo

Hayrünnisa Gül'ü by-pass formülü

First Lady ile arasında soğuk rüzgarlar esen Emine Erdoğan, Kraliçe ile nasıl bir araya gelecek?

Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana Köşk’e çıkmayan Emine Erdoğan’ın Kraliçe ile görüşmesi için özel formül bulundu. Emine Hanım bugün Kraliçe’nin büyükelçilikteki doğum günü partisine katılacak. Partiye Hayrünnisa Gül gelmiyor

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi ve ‘Köşk’te türban’ tartışmalarının başlamasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Çankaya Köşkü’ne çıkmadı. Önemli ve davet resepsiyonlarda görülmeyen Emine Erdoğan, Kraliçe için Çankaya’da verilen resepsiyonda yer almadı. Başbakan resepsiyona eşsiz katıldı.

Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Emine Hanım için Suriye Devlet Başkanı’nın eşi Esma Esad’ın ziyaretinde olduğu gibi bir çözüm bulundu. Erdoğan, 4 gündür Türkiye’de bulunun Kraliçe II. Elizabeth ile bugün ilk kez görüşecek.

Emine Hanım, Kraliçe Elizabeth’in doğum günü şerefine İngiliz Sefareti’nde yapılacak partiye katılacak. Kraliçe Elizabeth ile Başbakan Erdoğan burada yaklaşık 15 dakika baş başa görüşecek. Görüşmenin ardından Kraliçe için düzenlenen partiye geçilecek. Erdoğan çiftinin Kraliçe’ye takdim edeceği armağan konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. Doğum günü partisine Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül katılmayacak.

ESMA ESAD’LA DA ÖZEL GÖRÜŞMÜŞTÜ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile eşi Esma Esad’ın ekim ayında Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarette de Emine Hanım için özel program düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Gül, Esad onuruna Çankaya Köşkü’nde “eşsiz” yemek verirken aynı saatlerde de eşi Hayrünissa Gül, Esma Esad’ı Dışişleri Konutu’ndaki yemekli toplantıda ağırlamıştı. Bu yemeğe katılmayan Emine Hanım daha sonra, Ankara ve İstanbul’daki ziyaretlerinde Esma Esad’a eşlik etmiş, Feriye Lokantası’nda verilen yemekte yer almıştı.

Öte yandan Çankaya Köşkü boykotunu sürdüren ve Kraliçe için verilen resepsiyona katılmayan CHP Lideri Deniz Baykal da İngiliz Büyükelçiliği’ndeki doğum günü kutlamasında hazır bulunacak.

İSTANBUL'DA KRALİÇE HEYECANI

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi onuruna İngiltere’nin Arjantin’le yaptığı Falkland Savaşı’na katılan uçak gemisi ‘HMS Illustrious’da resepsiyon verdi.

Davetlilerin 17.30’da gelmeye başladığı Karaköy Limanı’nda demirli gemiye, Kraliçe II. Elizabeth’ten önce İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan geldi.


Kraliçe’yi böyle görmedik


Gemiye saat 18.30’da gelen ve askeri törenle karşılanan Kraliçe ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü karşıladı. Resepsiyonda davetlilerle sohbet eden ve taç takmayan Kraliçe, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, İstanbul’u bir önceki ziyaretine kıyasla çok değişmiş gördüğünü söyledi.


Bayan Gül askeri kızdırdı

Kadehler dostluğa kalktı...

Davette bir konuşma yapan İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird, Kraliçe II. Elizabeth’in, gezisinde Türkiye’de gençlerle buluşma fırsatı elde ettiğini belirterek, Bursa’da Türk ve İngiliz iş kadınları arasındaki işbirliğini geliştirme fırsatlarının öne çıktığını kaydetti.



Yine Bursa’da, Prens Philip’in TOFAŞ fabrikasını ziyaretinde Türkiye’nin otomotiv sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunun görüldüğünü ifade eden Baird, davetin düzenlendiği İstanbul Boğazı’nın, Türkiye’nin uygarlıkların yakınlaşmasındaki rolünü hatırlattığını dile getirdi.

Baird, “Türkiye’nin AB’ye üyeliği, AB’ye son derece önemli yeni bir boyut katacaktır” dedi ve konuşmasını Türkiye ile İngiltere arasındaki dostluğa kadeh kaldırarak bitirdi.

Askeri bando marşlar çaldı...

Kraliçe resepsiyonda taç takmadı...

Baird’in konuşmasının ardından askeri bando, davetliler arasından geçiş yaparak türlü marşlar çaldı. Resepsiyonun sonunda yeniden Türk ve İngiliz milli marşları çalındı. Resepsiyona katılanlar arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Vali Muammer Güler, Rahmi Koç, Suzan ve Ömer Sabancı, Oya ve Bülent Eczacıbaşı, Paul Doany, Adnan Polat, Cem Hakko, Ahmet Ertürk de vardı.











Haberin Devamı