Hiç yakışmadı

Beşiktaş İnegöl'de battı. Yoğun kar yağışı nedeniyle saha tam patates tarlası görünümündeydi. Böyle ağır sahada ise galibiyete, mücadele eden taraf ulaştı. Genç İnegöllüler, Beşiktaşlılar'dan daha çok koştu, mücadele etti ve haklı olarak da bir galibiyet aldı

Haberin Devamı

Beşiktaş İnegöl'de battı. Yoğun kar yağışı nedeniyle saha tam patates tarlası görünümündeydi. Böyle ağır sahada ise galibiyete, mücadele eden taraf ulaştı. Genç İnegöllüler, Beşiktaşlılar'dan daha çok koştu, mücadele etti ve haklı olarak da bir galibiyet aldı.

Tigana sahanın ağır oluşu nedeniyle ilk 11'de tekniği yüksek Kleberson ve Sergen'i oynatmadı. Yerlerine, aylardır oynamayan Tayfur'u ve Jun'u tercih etti. Beşiktaş 90 dakika ne bir takım oyunu ne de kombine bir atak sergileyemedi. Oyun olarak takımı yönlendirebilecek bir star da yoktu.

Beşiktaş'ın yediği gol, daha öncekilerin kopyası gibiydi. İ.Toraman'ın şunu kafasına çok iyi yerleştirmesi lazım; bir defans oyucusu kafaya çıktığı zaman topu kenarlara atarak tehlikeyi uzaklaştırmalı. Ama maalesef Toraman topu yine ortaya atınca gerilerden kopup gelen Ferdi mükemmel bir gol atarak, İnegöl'ün tarihine adını yazdırdı ve İnegölspor'un, Beşiktaş gibi bir devi devirmesinde başrolü oynadı.

GÜVENSİZLİK VAR
İbrahim Akın takım oyununu bilmiyor, bireyselliği benimsiyor. Bu oyun şekliyle de orta saha ve hücum arasında bağlantıyı kuramıyor. Beşiktaş defansına dikkat ediyorum, hiçbir oyuncu kendine güvenerek topu oyuna sokamıyor. Topu alan dan-dun yaparak 'Benden bir an önce çıksın' zihniyetinde. Halbuki bir takım maç kazanmak, oyuna hakim olmak istiyorsa, bunu geriden başlatacağı topla başarabilir. Diyarbakır maçındaki 3-1'lik galibiyette bile hiçbir defans oyuncusu topu defanstan olumlu çıkaramadı.

Tayfur ve Tümer'in ilk 45 dakikada hiç bir olumlu hareketi yoktu. Kleberson ise her geçen gün kayboluyor, neden? Koray'ın hırçınlığını anlayamadım. Bobo ve Jun'un varlığıyla yokluğu belli değil.

Tigana demek ki genç takım diye tuttursa bile koskoca Beşiktaş, bir hafta içerisinde iki maçı kaldıramıyor. İnegölspor gerçekten bu ağır sahaya rağmen aslanlar gibi mücadele etti, haklı olarak da Beşiktaş'ı yendi. Yaptığı mücadele ise büyük keyif verdi. Şimdi Beşiktaş bundan sonraki maçta Sarıyer'i muhakkak farklı yenip bu gruptan çıkmalı, çıkamazsa Avrupa da hayâl olabilir. Yazık, Beşiktaş'a bu futbol da bu netice de yakışmadı

DİĞER YENİ YAZILAR