Gazete Vatan Logo

Hayırla yad edilecek

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri ve siyasiler taziye mesajı yayınladı. Erdoğan ‘Her zaman hayırla yad edilecektir’ dedi

Hayırla yad edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan Demirören’in vefatının ardından ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, Nevşehir’e helikopterle gidişinin ardından Demirören’in oğlu ve kızını telefonla aradı. Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay’la görüşen Erdoğan, vefat haberinin kendisini derinden üzdüğünü belirterek, merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diledi.

Ailenin acısını paylaşan ve Erdoğan Demirören’in vefatının iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhumun tüm aile bireylerine, sevenlerine ve Demirören Holding başta olmak üzere iş dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Erdoğan başsağlığı mesajında ise şu ifadelere yer verdi: Demirören Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Çalışma hayatında önemli başarılara imza atan, ülkemize değerli katkılarda bulunan kıymetli sanayici ve iş adamı Erdoğan Demirören, her zaman hayırla yad edilecektir. Merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

Özal ile dosttu

Yakın arkadaşları Erdoğan Demirören’in hayatında Turgut Özal’ın ayrı bir önemi olduğunu söyler. Hatta Özal’ın by-pass ameliyatı olmak için Amerika’ya gitmesinin Erdoğan Demirören’in sağlığıyla ilgili önemli bir sorunun tespit edilmesine neden olduğu şöyle anlatılır: Özal’a by-pass ameliyatını ABD Houston’da dünyanın en önemli kalp doktoru Prof. Dr. Michael De Bakey yaptı. O günlerde ülkemizden pek çok iş adamı ve samimi arkadaşı geçmiş olsun ziyaretine gitmişti. Bunlardan biri de Demirören’di… Özal, bu hasta ziyareti sırasında ‘Erdoğan senin rengini beğenmedim. Hazır buraya gelmişken, seni yan odaya yatıralım, bir güzel check-up yaptıralım ‘diyor. Demirören ‘Bir şeyim yok. Çok işim var. İstanbul’a dönmem lazım‘ dese de, Özal dinlemeyip Demirören’i hastaneye yatırtıp hemen tüm tetkiklere başlatmış. Gerçekten de bir alarm sinyali gelmiş. O sinyalin sonu kötü sonuçlara gidermiş. Durumun ciddiyetini fark eden Demirören dönme ısrarından vazgeçip, Cumhurbaşkanı’nın yanındaki odada tedavi görmeye başlamış. Sağlığına kavuşana dek İstanbul‘a dönmemiş.

Haberin Devamı

Başbakan: Büyük hizmetleri vardı

Başbakan Binali Yıldırım da Erdoğan Demirören’in vefatının ardından yayınladığı taziye mesajında şunları söyledi: Ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayan Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan Demirören’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Erdoğan Demirören, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesi ve sanayi atılımlarıyla kalkınması için hayatı boyunca büyük hizmetlerde bulunan, binlerce kişiye istihdam sağlayan seçkin ve saygın bir iş adamı olarak hatırlanacaktır. Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Taziyeye koştular

Erdoğan Demirören’in vefatı nedeniyle Demirören Ailesi, Kanlıca’daki evlerinde taziyeleri kabul etti. İş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim taziyeye koştu. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da taziyeye giden isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

Üzüntülüyüm sabır dilerim

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bozdağ’ın mesajı şöyle: Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Demirören ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.

Hayırsever bir işadamıydı

MHP lideri Bahçeli, Yıldırım Demirören’e gönderdiği mesajında ‘Ülkemizin yetiştirdiği değerli işadamlarımızdan kıymetli babanız Erdoğan Demirören’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. İşadamlığının yanı sıra hayırsever kimliği ile tanınan merhum babanıza Allah’tan rahmet, Demirören Ailesi’ne, iş dünyasına ve spor camiasına başsağlığı dileklerimi sunarım’ dedi.

Türkiye’nin başı sağolsun

CHP lideri Kılıçdaroğlu başsağlığı mesajında ‘Demirören, sanayi dünyamızın kıdemli bir üyesiydi. Ülkenin büyümesine, kalkınmasına katkıda bulunan, değerli bir sanayiciydi. Medya dünyamıza da son dönemde atıldı. Başarılı bir çizgi izlediğini görüyoruz. Vefatından büyük bir üzüntü duydum Türkiye’nin başı sağ olsun’ dedi.

Haberin Devamı

Gençlerin ondan öğreneceği var

Eski bakanlardan Egemen Bağış da Demirören Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu. Bağış ‘Cumhuriyet’in yetiştirdiği en önemli yatırımcılarımızdan biriydi. Benim çok yakın tanıdığım, sohbetinden çok büyük haz aldığım, danıştığım, aktif bakanlık görevindeyken çok da yardımını gördüğüm bir abimdi. Nur içinde yatsın. Türk gençlerinin ondan öğreneceği çok şey var. Çalışma ruhunu, azmini ve bu ülkeye bir şeyler kazandırmak için ortaya koyduğu kararlılığın hepimize örnek olması gerektiğine inanıyorum’ dedi.

Bakanlardan taziye ve başsağlığı mesajı

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, Erdoğan Demirören’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladılar.

Duruşuyla çok önemli bir isimdi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ‘Allah gani gani rahmet eylesin. Bu isimlerin her biri bizim iş dünyamızın marka isimleri. Erdoğan Demirören şahsiyetiyle, duruşuyla, iş dünyamıza katkılarıyla çok önemli bir isimdi. Demirören Ailesi, Erdoğan Demirören’in şahsında Türkiye’nin gelişimine büyük katkılar sundu. Spor hayatımıza katkılar sundu. Erdoğan Demirören iyi bir hayırseverdi. Yıldırım Demirören, bıraktığı bayrağı daha iyi yerlere taşıyacaktır’ diye konuştu.

‘Ülkemize büyük katkıları olmuştu’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başsağlığı mesajında şunları söyledi: Allah rahmet eylesin. Erdoğan Demirören bu ülkenin önemli üreticilerinden bir tanesiydi. Sanayiciydi, iyi bir iş adamıydı. Memleketimize ekonomik ve istihdam açısından büyük katkıları oldu. Gizlenmeyi sevmeyen bir adamdı. Sorumluluk almaktan kaçmayan bir adamdı. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum.