Gazete Vatan Logo

Hayır kampanyası!

Dokunulmazlıkların kaldırılması girişiminin parlamentoya ‘darbe’ olduğunu ifade eden HDP lideri Demirtaş, “330’u bulamayabilirler” dedi

Hayır kampanyası!

254 sivil toplum kuruluşu tarafından milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile bazı belediyelere kayyum atanması yönündeki düzenlemeler konusunda toplantı yapıldı. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren 254 sivil toplum kuruluşunun imzasını taşıyan deklarasyon okundu.

‘Diktatörlük süreci’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada “HDP Meclis Grubuna, Demokratik Bölgeler Partisi yerel yönetimlerine yönelik bu kapsamlı saldırı diktatörlük sürecine adım adım giden sürecin sadece bir parçasıdır” ifadesini kullandı. Demirtaş şöyle konuştu: “Buradan bir kez daha parlamentoda bu darbeye ‘hayır’ diyebilecek milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Bu sadece bizleri ilgilendiren kişisel bir mevzu değildir. Darbe sürecine AKP diğer iki partiyi de dahil etmeye çalışmıştır. Bu yanlışın, parti liderlerinin hatalı tutumlarının Genel Kuruldan geri dönebileceğine inanıyoruz. 330 rakamını bulamayabilirler. Bu nedenle biz ‘hayır’ kampanyası başlatıyoruz. Bugünkü deklarasyon diktatörlüğe ‘hayır’dır, önümüzdeki günlerde bize dayatılacak özgürlüklerden, adaletten uzak, laiklikten vazgeçmiş bir anayasaya ‘hayır’dır. Bu kampanya parlamentoyla sınırlı olmayacaktır. ‘Hayır’ etrafında güçlü bir blok oluşturmalıyız. Bu ‘hayır’ kampanyası Türkiye’nin geleceğinin hayırlı olacağının işaretidir.”

Haberin Devamı

İlk kez ‘paralel’ iddianamesi iade edildi

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 402 kişinin usulsüz dinlendiği iddiasıyla yürütülen, “VIP Dinleme” soruşturması kapsamında, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu 138 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi, “delillerle ilişkilendirilmediği” gerekçesiyle iade etti. İddianamede, şüpheliler, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına suç işledikleri iddia ediliyordu. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün hazırladığı ve iade edilen iddianamede, MHP Milletvekilleri Oktay Vural ile Erkan Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eski MHP Milletvekili Koray Aydın, eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Ertürk ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in de aralarında bulunduğu 190 kişi mağdur, merhum iş adamı Mustafa Koç’un da aralarında yer aldığı 212 kişi, müşteki olarak gösterildi.

Haberin Devamı