Gazete Vatan Logo

Haydarpaşa Garı'nda kitap günleri

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri'nin 8'incisini tarihi Haydarpaşa Garı'na taşıdı.

Haydarpaşa Garı'nda kitap günleri

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri'nin 8'incisini tarihi Haydarpaşa Garı'na taşıdı. 1 Haziran Çarşamba günü başlayacak etkinlik, 5 Haziran Pazar gününe kadar Haydarpaşa Gar İstasyonu peronlarında gerçekleşecek. Kitap Günleri'nde, usta yazarlar etkinlik ve söyleşilerle okuyucu ile buluşacak.

İstanbullu okurların, Haydarpaşa Garı'nın tarihi atmosferi içinde buluşacağı kitap günlerine 100'ün üzerinde yayın evi katılacak. 600 yazar ve çizerin imza günü ve söyleşiyle katılacağı Kitap Günleri'nin onur konuğu ise edebiyatçı yazar Selim İleri olacak.

KALEMLER OKURLA BULUŞACAK

Beş gün sürecek etkinlik ve imza günlerinde Ataol Behramoğlu, Arife Kalender, Adnan Özyalçıner, Aydın Ilgaz, Enver Aysever, Mine Kırıkkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez, Leman Dergisi, Bayan Yanı ve Fil Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok edebiyatçı okurlarıyla buluşacak.

ŞİİR, SİYASET VE MÜZİK SÖYLEŞİLERİ

Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında Ataol Behramoğlu, "Şiir ve Yolculuk", Fikret Başkaya "Bir Başka Uygarlık Mümkün mü?", Gülsüm Cengiz "Şiirin Rüzgarında Masal Kuşun Kanadında", Murat Meriç "Şarkılı Memleket Tarihi", Mustafa Sönmez "Kentsel Dönüşüm ve Kent Mücadeleleri", Onur Öymen, "Tarihimizle Yüzleşmek", Levent Üzümcü "Sanat ve Politika" başlıklı söyleşiler yapacak.

Haberin Devamı

HAZİRAN'DA YİTİRİLENLER ANILACAK

Haydarpaşa Garı, imza ve söyleşiler dışında birçok anmaya da ev sahipliği yapacak. Haziran ayı içerisinde hayatını kaybeden Türk Edebiyatının usta isimleri Orhan Kemal, Ahmet Haşim, Ahmet Arif ve Nazım Hikmet bir dizi etkinlikle anılacak.

ANADOLU'YA KİTAP KAMPANYASI

Kitap Günleri sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapacak. Kitap Günleri'ne katılan yayınevleri okul ve kütüphaneler için kitap bağışlayacak. Alana kurulacak kumbara ile okurların da kampanyaya destek vermesi sağlanacak. Okurlar isterse satın aldıkları kitapları ihtiyacı olan okul ve kütüphanelere gönderilmek üzere hazırlanan kumbaralara bırakacakbilecek.

Haberin Devamı

ÜÇ NOKTADAN RİNG SEFERLERİ

Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa Garı'na okurların kolay ulaşabilmesi için 3 noktadan ring seferleri düzenleyecek. Bostancı, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayır Metrobüs İstasyonu'nda her saat başı kalkacak araçlar okurları Haydarpaşa'ya taşıyacak.