Gazete Vatan Logo

Haydarpaşa’dan şehre kahve kokusu yayılıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Coffee Festival, hafta sonu boyunca tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşiyor. Festival ulusal ve uluslararası birçok markayı bir çatı altında topladı.

Haydarpaşa’dan şehre kahve kokusu yayılıyor

Dün başlayan ve önümüzdeki 3 gün boyunca devam edecek festival Haydarpaşa Garı‘nın tarihi dokusunu kahve eşliğinde hissetmek, yepyeni tatlar denemek ve kahve hakkında bilinmeyenleri öğrenmek için kahve severleri bekliyor. Paşabahçe’nin ana sposoru olan ve geçen sene 10 binden fazla katılımcı ile gerçekleşen festivale bu sene biletli olarak 30 binin üzerinde katılımcı bekleniyor. İstanbul Coffee Festival Kurucu Başkanı ve Direktörü Alper Sesli “İstanbul, son birkaç yıldır dünyanın en gelişmiş kahve şehirlerinden biri haline gelmeye aday. Şehrin kahve sahnesinin çeşitliliğini ve mükemmelliğini tanıtmak, teşvik etmekse bizim vizyonumuz. Geçen seneden bu yıla yaklaşık yüzde 30 oranında artizan lezzetler sunan yeni kahve ve kavurma dükkânları açıldı” diyor.

Dört gün boyunca birçok etkinlik

Festivalde kahve ikramı ve tadımı, demleme metodu eğitimlerinin yanında atölyelerde gerçekleştirelecek olan interaktif çalışmalar bulunuyor. Kahve üzerine söyleşi, film, sergi, konser gibi birçok etkinlik programın içinde yer alacak.

Haberin Devamı

Atölye çalışmalarında evde kahve demleme teknikleri ve incelikleri de konunun uzmanları tarafından anlatılacak. Demleme/Brew Bar’da baristaların farklı demleme metotlarıyla hazırlayacakları kahvelerin tadına bakıp canlı müzik performanslarını izleyebilecek ve DJ’leri dinleyebileceksiniz.

VAGONLARIN ARASINDA KAHVE TADIMI

Festivalin ana merkezinde bulunan İstanbul’un en iyi 150 kahve ve kavurma dükkanlarının yer alacağı stantlarda sizi bekleyen kahveleri tatmayı unutmayın. Yetenekli baristalarla profesyonel kahve nasıl yapılır öğrenirken aynı anda canlı müzik performanslarını ve DJ’leri dinleyebileceksiniz. Ayrıca tarihi gar binasında ziyarete açık olan CoffeeARTİst karma sergisi de sizi bekleyen güzel sürprizlerden.

Festivale yurt dışından ilgi de büyük. Peru, El Salvador, Panama, Vietnam gibi stant açan yabancı ülkelerin yanı sıra, festivale katılım sağlayacak konuşmacılar da büyük ilgi topluyor. Nordic Approach’ın Kurucusu Morten Vennersgaard, ünü Berlin sınırlarını aşan kahve dükkanı Five Elephant’tan Patrick Rolf Karlsson ve sahibi Kris Schackman, SCAA Yönetim Kurulu Üyesi Andrew Hetzel, Panama’dan gelen çiftçi Graciano Cruz bunlardan yalnızca birkaçı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ YARIŞACAK

İsteyenler festival kapsamında gerçekleşecek World Coffee Events’in Türkiye seçmelerini de izleyebilecek. Barista, Latte Art, cezve&ibrik Türk kahvesi, demleme ve kavurma gibi beş kategoriden oluşan yarışmanın birincileri, gerçekleşecek dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edecek.