Gazete Vatan Logo

Haydar Dümen ifade verdi!

"İnsan üzerinden deney yapma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Haydar Dümen ifade verdi. İnsan üzerinde deney yapmadığını savunan Dümen, "Hakkımda açılan bu davanın asıl sebebinin reyting kavgası olduğunu düşünüyorum suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.

İstanbul 13. Asliye Ceza mahkemesinde görülen duruşmada, bir önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı bulunan Haydar Dümen hazır bulundu. Mesleğinin doktor aylık gelirinin ise 15 bin TL olduğunu söyleyen Dümen, suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Dümen, "İnsan üzerinde deney yapmadım. Hiçbir doktor bu şekilde deney yapma hakkına ve yetkisine sahip değildir. Bu nedenlerle suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Vajinismus hastalığı için uyguladığım tedavi yöntemi herkes tarafından bilinerek her an her yerde uygulanabilen bir yöntemdir. Bunun için herhangi bir makama başvurmak ve izin almak gerekmez. Yaptığım tedaviler nedeni ile sağlık bakanlığı hakkımda herhangi bir işlem yapmadı. Hakkımda açılan bu davanın asıl sebebinin reyting kavgası olduğunu düşünüyorum suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.

DÜMEN’E SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ

Haydar Dümen’in avukatı Selamettin Tunçer ise müvekkilinin daha önce İstanbul Tabip Odası’nca bu konu ile ilgili aklandığını belirterek, "Müvekkilim suçsuzdur. İsnat edilen eylem TCK’nın 90/4 maddesinde belirtilen ’Hasta insan üzerinde kendi isteği dışında tedavi amaçlı deneme’ suçuna uyabilir. Bunda da görevli mahkeme Sulh Ceza Mahkemesi’dir. Bu nedenle görevsizlik kararı verilmesini talep ediyorum" dedi. Hakim Mustafa Yener Ulak, sanık ve sanık avukatına ayrıntılı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı