Gazete Vatan Logo

Hayatınızda sekse yer açın

Günlük hayattaki onca stres, kafa yorgunluğu, fiziksel bitkinlik, vakitsizlik cinsel rutini olumsuz etkiliyor. Sizi ve partnerinizi daha hızlı ve kolay seks moduna geçirecek, hayatınızda sekse daha fazla yer açmanızı sağlayacak önerilerimizden yararlanabilirsiniz.

Hayatınızda sekse yer açın

1. Cinsel fonksiyonlarınızı kontrol ettirin: Mutlu bir cinsel yaşam için öncelikle cinsel fonksiyonlarınızın tam güç çalışması gerekir. Cinsel ağrı, vajinismus, uyarılma eksikliği, orgazm problemi, sertleşme sorunu, erken boşalma en önemli istek düşmanlarıdır. Bu sorunlar hem cinsel motivasyonu da düşürür, hem de cinsellikten soğuma yaratabilir.

2. Afrodizyak beslenin: Cinsel fonksiyonlarınızın daha iyi çalışması için nasıl beslendiğinize dikkat edin. Akdeniz mutfağına ağırlık verin. Bol Omega-3, probiyotik, B vitamini, çinko alın. Yeşil çay-zencefil-tarçın-vanilya ile kendi çayınızı hazırlayın.

3. Gün içinde aklınıza seksi getirin: Seks her zaman spontan olarak aklımıza gelmez. Aktif olarak seksi düşünmeye vakit ayırın. Erotik kitaplardan yardım da alabilirsiniz. Böylece akşam saatlerinde bir yakınlaşma için kendinizi zihinsel olarak hazırlamış olursunuz.

4. Seks öncesi hazırlık yapın: Hem seksüel hisleri harekete geçirmek, hem de zihninizi boşaltmak için bir ön hazırlık yapın. Ilık bir duş alın, hafif bir müzik eşliğinde biraz dinlenin. İsterseniz bu aktivitelere eşinizi de davet edin. Birlikte çıplak vakit geçirmek uyarıcı olacaktır.

Haberin Devamı

5. Planlayın: Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anlarda yaşayamazsınız. Bazen çok yorgun olsanız da, kendinizi gergin ya da bakımsız hissetseniz de kendiliğinden gelişen istekler olduğunda bunun keyfini çıkarmalısınız. Kendiliğinden gelişen, spontan bir cinsel istek durumunda cinselliği ertelemeden o anı yaşamak doğrudur. Ancak günümüzde pek çok çift için vakit darlığı önemli bir sorun. Bu durumda seksi planlamanızda sakınca yok. Eşinizle konuşup çift olarak size uygun bir zaman belirleyip hem önhazırlık hem de cinsel birliktelik açısından keyifli vakit geçirebilirsiniz.

6. Heyecan katın: Uzun ilişkilerde cinsellik bir rutine dönüşebiliyor. Oysa yeni deneyimlerin beyinde cinsel arzu ve uyarılmayı ateşleyen dopamin salgısını artırdığı biliniyor. Yani dopamin sayesinde hem daha yoğun bir uyarılma hem de daha zevkli bir seks yaşayabiliyorsunuz. Bu nedenle en azından haftada bir defa (örneğin hafta sonları) cinsel rutininizi değiştirin. 7. Vakit yaratın: Cinsel istek üzerinde etkili olan erkeklik hormonu testosteron sabah saatlerinde vücudunuzdaki en yüksek seviyeye ulaşıyor. Erkeklerde bu yüzden sabahları doğal fizyolojik bir sertleşme ile güne uyanmak normal. Eğer akşam saatlerinde kendinizi çok uykulu ve yorgun hissediyor ya da aşırı gergin ve stresli oluyorsanız sabah seksini deneyebilirsiniz. Sabah saatlerinde duygusal bağlılık yaratan vasopresin hormonu da daha yüksek salgılanıyor. Yani seks sayesinde eşinizle hem duygusal hem de fiziksel bir yakınlaşma yaşayabilirsiniz. Özellikle eşinizde sertleşme kalitesinde düşüş varsa sabah sertleşmelerini bir fırsat olarak değerlendirin.

Haberin Devamı

DÜŞÜNCELERE SAPLANIP KALMAYIN

Yavaş ve ritmik dokunuşlarla cinsel isteği tetikleyin: Yavaş ve ritmik dokunuşlarla yapılan masaj veya ön sevişmenin bilimsel olarak rahatlatıcı, cinsel isteği aktive edici olduğu biliniyor. Bu dokunuşlarla seks havasına geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ana odaklanın: Yargı, endişe ve eleştiri içeren düşünceler, gün içindeki gerginlikler ya da yapılacak işler aklınıza geliyorsa, bırakın bu düşünceler geldikleri gibi gitsinler. Sizi cinsellikten uzaklaştıracak düşüncelere saplanıp kalmayın. Eşinize, onun dokunuşlarına ve zevke odaklanın. Çok gerginleştiğinizde kısa bir mola alıp daha sonra sekse devam edebilirsiniz.