Gazete Vatan Logo

Hayatını kurtardı, bir de ceza yedi!

Çocuğu gibi baktı ama yine de ceza almaktan kurtulamadı

Rize’de yaralı karaca yavrusunu tedavi edip, doğaya salan Cemal Gülas’a açılan davada, 3320 TL ceza verildi

Çamlıhemşin İlçesi Boğaziçi Köyü’nde 3 yıl önce köylüler tarafından ayağı kırık halde bulunan karaca yavrusu, tedavisi için aynı köyde yaşayan Vahşi Hayat Derneği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas’a getirildi. Gülas, çağırdığı veterinere tedavisini yaptırdığı ve adını ‘Bambi’ koyduğu karaca yavrusunu bir süre koruma altında tuttu. Tedavisi ardından doğaya salınan karaca yavrusu, 2010 yılı Kasım ayında bu kez avcılar tarafından vuruldu. Köylüler, yine yaralı halde buldukları Karacayı Cemal Gülas’a getirdi. Ancak, yavru bu kez kurtarılamadı.

Kurtarmak alıkoymak oldu

Dönemin Rize Çevre ve Orman Müdürlüğü, yabani hayvanı alıkoyduğu, kendilerine haber vermediği ve tedavi süresince insana alışarak yabani özelliğini kaybeden karaca yavrusunun vurulmasına neden olduğu iddiasıyla Gülas hakkında, 3 bin 250 TL tazminat istemiyle Çamlıhemşin Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme heyeti Gülas’a 3 bin 320 TL para cezası verdi. Gülas, karara Yargıtay’a başvurarak itiraz etti.


Hayvanların en yakın dostuna ayıp

Gülas, vahşi bir hayvan yavrusunu alıp onu beslemesi halinde ceza görmesi gerektiğini anlatırken, şöyle dedi, “Bize, ’Sen misin karacayı tedavi ettiren?’ diyorlar ve dava açıyorlar. Para cezası alıyoruz. İyi niyetle yaralı bir karacayı tedavi ettiğimiz için ceza aldık. Üst mahkemeden döneceğine inanıyorum.”

Cemal Gülas geçtiğimiz yıllarda da bir ayının bakımını üstlenmiş ve Türkiye’de en önemli hayvan dostu kişiliklerden biri olarak tanınmıştı.

Haberin Devamı