Gazete Vatan Logo
Magazin Hayatımın en üretken dönemi

Hayatımın en üretken dönemi

Genç kuşağın sevdiği, samimi bulduğu oyunculardan biri olan Müge Boz, bu ay ALL dergisinin kapak kızı oldu. Oyunculuk kariyeri boyunca rol aldığı yapımlarda her zaman izleyicisine iyi enerji verebilen Boz, oyunculukta doğru beslenmenin önemini anlattı.

Hayatımın en  üretken dönemi

Şu an hayatının hangi dönemindesin?

Hayatımın en üretken dönemindeyim. Bunca zamandır öğrendiğim bilgileri deneyimleri ve tecrübeleri aktarabildiğim, yaşamı daha iyi anlayabildiğim ve sabredebildiğim bir dönemdeyim.

Oyunculuk, hayatının neresinde?

Hayatımın merkezinde yer alıyor. Ekran önünde olmayı, farklı karakterlere hayat vermeyi seviyorum. Kendim olarak ekran önünde olmayı seviyorum. Bu nedenle YouTube kanalı açtım. Oyunculuğun yanında yemek sanatına olan sevgim bunun paralelinde ilerliyor. İyi düşünmek ve iyi beslenmek, oyunculuğun olmazsa olmazı bence.

Sağlıklı beslenmeyle enerjimi yükseltiyorum

Kendi restoranın Makai’de neler yapıyorsun?

Makai’de, hücrelerimizi besleyen malzemelerle, alıştığımız yiyeceklerin farklı alternatilerini bulabilirsiniz. Örneğin organik mercimekten ya da kara buğdaydan makarnalar, kokoreçin yerine vegoreç; sadece ceviz, hurma ve meyvelerden brownie’ler, tatlılar yani sağlıklı beslenmenin aynı zamanda çok lezzetli olabileceğini gösteren yiyecekler yapıyoruz. Bu yiyeceklerle enerjimiz çok yüksek oluyor. Normalde yemek yedikten sonra ağırlık çökmesi gibi bir durum yaşanır, ama bu şekilde beslendiğimizde o ağırlık çökmesi, mide problemleri, hazımsızlık gibi durumların üstesinden gelebiliyoruz. Aşırı derecede enerjik oluyoruz.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme/sağlıklı yaşam tarzı senin için de bir takıntı mı?

Sağlıklı beslenmek, aslında benim için bir takıntı değil. Ben kendimi çok fazla çerçeveleyip bunu asla yemem ya da bunu asla yapmam gibi birtakım kalıpların içerisine sokmuyorum. Zaten şehir hayatında çok yoğun bir tempoda yaşıyoruz. Benim yapmaya çalıştığım şey, bu tempoda yiyebileceğim en sağlıklı ve bana en enerji veren ve beni en sağlıklı tutabilecek yiyecekleri bulup yiyebilmek. O yüzden de sağlıklı beslenmeye çalışıyorum diyebilirim, ama bunu bir takıntı haline getirdiğimi de düşünmüyorum. Çünkü aslında bence olması gereken bu…

Yazın inzivaya çekileceğim
Bu hayatta seni besleyen şeyi nasıl buldun?
Aslında yediğimiz şeyler bizim enerjimizi çok etkiliyor. Bunu özellikle kendi hayatımda da gözlemleyebiliyorum. Gerçekten kaliteli içerikli yemekler yemediğim, hücrelerimizi besleyen, gerçek yemekler tüketmediğim sürece enerjimin çok düştüğünü fark ediyorum.
Yaz geliyor planların neler?
Yazın ilk olarak bir inzivaya çekilmek istiyorum. Çünkü çok yoğun bir çalışma temposundan geçtim. Bu temponun ardından hem olan bitenleri algılamak hem bir sonraki döneme kendimi hazırlayabilmek için bir reset atmam gerekiyor. O yüzden sakin ve sessiz kalabileceğim, oldukça hoşuma giden meditasyonların ve spiritüel yolculukların yapıldığı bir inzivaya gitmek gibi bir planım var. Onun dışında da bir yurt dışı seyahati yaparım.
Şimdi çantanı açsak içinde neler buluruz?
En az 4 adet aroma terapi yağı bulursunuz. Ayrıca çantamda lipstick, concealer ve maskara taşırım. Parfümüm ve termosum mutlaka çantamdadır. Genelde yemek için Makai’den bir şeyler de yanımda olur.

Haberin Devamı