Gazete Vatan Logo
Magazin Hayatımın en özel anı!

Hayatımın en özel anı!

Türk pop müziğinin en önemli seslerinden Nilüfer, hayatının en unutulmaz anının 1986 yılında ‘Uluslararası Akdeniz Şarkı Yarışması’nda ‘Geceler’ şarkısı ile birincilik kazandığı an olduğunu söyledi.

Hayatımın en özel anı!

Nilüfer, dijital müzik platformu Motto Müzik’te ‘Yekta Kopan’la Noktalı Virgül’ programına konuk oldu. ‘Yeniden Yeni Yine’ adlı son albümüyle sevenleriyle hasret gideren Nilüfer, 1986 yılında Aspendos’ta yapılan ‘Uluslararası Akdeniz Şarkı Yarışması’nda Kayahan’ın ‘Geceler’ adlı bestesi ile ülkemize birincilik kazandırmasının, hayatının en unutulmaz anı olduğunu söyledi, “O geceki heyecanımı unutamam” dedi. Son albümünün, yıllar önce 60’lı ve 70’li yılların şarkılarını söylediği ‘Geceler’ albümünün devamı niteliğinde olduğunu da belirten Nilüfer, “Söylemek isteyip de söyleyemediğim şarkıları derledik” dedi.

Erken kaybettik

Uzun yıllardır sahnelerde olmasına rağmen işine aynı titizlik ve heyecanla devam ettiğini de söyleyen ünlü yorumcu, sohbet sırasında sahnede şarkı söylemenin, stüdyoda şarkı kaydetmekten daha kolay olduğunu da ifade etti. Özlediği dostlarından bahsederek “Onno Tunç… Çok iyi bir besteci ve aranjördü. Çok erken kaybettik. Kayahan da çok acı bir kayıp oldu benim için. Attila Özdemiroğlu ise benim gözümde hep gençti” dedi.

Haberin Devamı