Gazete Vatan Logo
Magazin Hayatım ikiye ayrıldı!

Hayatım ikiye ayrıldı!

İkiz bebekleri Milan ve Ares’i geçtiğimiz yıl dünyaya getiren Başak Sayan, “Hayat onlardan önce ve sonra diye ikiye ayrılıyor. Şimdi ne yaparsam onlar için yapıyorum” dedi.

Hayatım ikiye ayrıldı!

2014’te havaalanında tanıştığı ekonomist Murat Vardal ile 40 gün sonra nikah masasına oturarak herkesi şaşırtan oyuncu, senarist ve yazar Başak Sayan, ikiz bebeklerini geçtiğimiz yıl dünyaya getirmişti. MAG dergine konuşan Sayan, anneliği, kitaplarını ve oyunculuk kariyerini anlattı.

Başak Sayan kendini nasıl anlatır?

Bir insanın kendini anlatması dünyanın en zor şeylerinden biridir. Çünkü insan kendisine objektif olamayacağı gibi her insanda mevcut olan negatif bulduğu tarafları gizleme eğilimindedir. Bu girişten sonra kendimi kısaca anlatacak olursam; içinde her çeşit çelişkinin bulunduğu, meraklı, bilgiye aç, entellektüel zekaya önem veren biri olduğumu söyleyebilirim.

Oyunculuk kariyerinizin yanına bir de yazarlığı eklediniz. Nereden geldi bu fikir?

Yazar olmak fikri insana bir anda gelmez. Bir ‘şey’ olma fikrine kapılanlar genellikle o şey olamazlar zaten. Ben okuma - yazma öğrendiğim ilk günlerden beri yazı yazıyorum. On sene önce yazdıklarımı gün ışığına çıkarma kararı almamla adımın yanına yazar sıfatı eklendi.

Haberin Devamı

Milan ve Ares hayatınıza girdikten sonra neler değişti?

Hayat onlardan önce ve sonra diye ikiye ayrılıyor. Dünyaya bakış açım, önceliklerim, hayattan beklentilerim, yaşayış tarzım, hedeflerim, hırslarım, çabalarım... Şimdi her şeyden önce onlar geliyor ve ne yaparsam yapayım onlar için yapıyorum.

Çocuklarınız ile yapmaktan en çok keyif aldığınız şey nedir?

Her an onlarla olmak çok keyifli. Sabahları uyandıklarında inanılmaz tatlı oluyorlar. Odalarından içeri girdiğimde beni görür görmez yüzlerine yayılan o gülümseme ve sevinç çığlıkları ne olursa olsun, güne güzel başlamama sebep oluyor. Uyumadan önce de güzel vakit geçiririz. Bir de öğleden sonraları oyun saatimiz var.

Sizi tekrar ekranlarda görebileceğimiz bir proje olacak mı?

Evet önümüzdeki sezon ekranlarda olacağım yeniden. Dijital yayıncılıkla ilgili çok umutluydum, ta ki RTÜK oraya el atana kadar. Şimdi ne olacak bekleyip göreceğiz.

Türkiye’de dizi film sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dizi sektörü inanılmaz gelişti, çok iyi teknik ekiplerimiz var. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar az zamanda bu kadar iyi çalışan ekipler bulamazsınız.

Haberin Devamı

Çocuklarınızın sizinle meslektaş olmasını ister misiniz?

Çocuklarım ne isterlerse onları sonuna kadar destekler, en iyi eğitimi almaları için elimden ne geliyorsa yaparım.

‘Ne kadar tatlısınız’ diyorlar
Genellikle hep çok sert ve kötü karakterleri canlandırdınız. Bunun üzerinizde nasıl etkileri oldu?
Genellikle kötü roller oynamadım aslında. Sadece ‘Yaprak Dökümü’ çok izlenen bir dizi olduğu, uzun sürdüğü ve insanlar beni onunla tanıdığı için öyle zannediyorlar. Ancak komedi de oynadım, kötü olmayan karakterler de... Sosyal medyanın hayatımızda belirgin bir yer kaplamasıyla insanlar gerçek beni daha çok görmeye başladılar. Böyle mesajlar çok alıyorum: “Ne kadar tatlısınız”, “Ne kadar mütavazısınız”, “Sizi hiç böyle bilmiyorduk” diye.