Gazete Vatan Logo

Hayati tehlikeyi atlattı

Konser dönüşünde satın aldığı 'deli bal'dan zehirlenen ünlü popçunun sağlık durumu iyi

Murat Başaran, konser dönüşünde satın aldığı 'deli bal'dan fazla yiyince zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikeyi atlatan Başaran, "Deli bal aldıysanız, az yiyin" dedi

Murat Başaran, konser dönüşünde satın aldığı 'deli bal'dan fazla yiyince zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Başaran, "Deli bal aldıysanız, az yiyin" dedi.

Kastamonu'da verdiği konserinden ardından İstanbul'a dönen sanatçı Murat Başaran, yol üzerinde rastladığı bir köylüden kara bal satın aldı. İstanbul'daki evinde menajeri ile birlikte kahvaltı yapan Başaran, en fazla bir kaşık tüketmesi gereken baldan 3 kaşık yiyince rahatsızlandı. Bir süre sonra bayılarak yere düşen Başaran, yanında bulunan menajeri tarafından Şişli Avrupa Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun bakıma alınan sanatçının hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak bir süre tedavi altında tutulacağı bildirildi.

Hasta yatağında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Murat Başaran, "Kastamonu'daki konser dönüşünde yolda üzerinde bal satan bir tezgahın önünde durdum. Köy ürünüdür, doğaldır diyerek bal aldım. Ayrı ayrı fiyatlarda satılan ballar vardı. Bir tanesinin fiyatı çok farklıydı. Neden farklı diye sordum. Bana 'deli bal' olduğunu söyledi. Özelliklerini sordum. Bundan günde bir kaşık yenmesi gerektiğini çünkü çok etkili olduğunu söyledi" dedi.

"1 YERİNE 3 KAŞIK BAL YEDİM."

Kahvaltıdan sonra rahatsızlandığını ifade eden Başaran, "Ben sabah kahvaltı yapmak için masaya oturdum. Menajerimi de kahvaltıya çağırdım. 1 yerine 3 kaşık bal yedim. Belli bir müddet sonra başımın döndüğünü, gözlerimin karardığını hissettim ve bir süre sonra lavabonun önünde yere düştüm. Menajerim beni hastaneye getirdi. Burada ilk müdahalem yapıldı ve zehirlendiğim söylendi" diye konuştu.

"DELİ BAL ALDIYSANIZ AZ YİYİN"

Kara balını fazla tükettiğini ifade eden Başaran, "Ben o baldan üç kaşık yemiştim. Bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. Etkili olduğunu da doktorlardan öğrendim. Buradan herkese sesleniyorum. Birincisi her yerden bir şey almayın. İkincisi de deli bal aldıysanız az yiyin" diye uyardı.

Rahatsızlığı nedeniyle konserlerine ara vereceğini belirten Başaran, "Bugün ve yarın başka illerde konserlerimiz vardı. Onları yapamayacağız ama inşallah başka bir zaman konserlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı