Gazete Vatan Logo

Hayat Tepe’yi bitirip karma projeler yapacak!

Örnek daireleri bir kat halinde hazırlanan Hayat Tepe’deki satışları yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefleyen Özak GYO, İzmir ve Beşiktaş’ta da projeler inşa edecek.

Özak Global Holding bünyesindeki Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bir yıl önce satışa çıkardığı Bayrampaşa’daki Hayat Tepe projesinde satışların yüzde 60’ını tamamlarken, örnek daireler yerine, bütün daire tiplerinin bulunduğu ‘gerçek kat’ı görücüye çıkardı. Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, geriye kalan yüzde 40’ı da bu dönemde satmayı planladıklarını belirterek, “Sektörün hareketlenmesi ve hazırladığımız örnek katla birlikte satışlarımızın hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

% 25 prim yaptı

Hayat Tepe’nin satışa çıktığı Nisan 2013’ten bu yana yüzde 25 prim yaptığını söyleyen Akbalık, “Malzeme ve ürün kalitesi A standartlarında ancak fiyatlar B’ye tekabül ediyor. Metrekare fiyatı 4 bin ile 5 bin 500 lira arasında değişiyor. Şu anda 66 metrekare 1+1 daire 370 bin liradan satılıyor” dedi. Projenin alıcı profilinde de seçici davrandıklarını aktaran Akbalık, “Körfez ve Ortadoğu bölgesinden talep geliyor ancak bölge insanına öncelik tanıyoruz. Özellikle bölgede ikamet eden yeni evli ve çocuklu çiftler ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Kazlıçeşme yıl sonuna yetişecek

AHMET Akbalık, bu yıl İstanbul Beşiktaş’ta otel ve rezidans, İzmir’de de kültür alanları olan karma bir proje inşa edeceklerini söyledi. Akbalık, Özak-Delta-Yenigün ortaklığında kazandıkları Kazlıçeşme arazisine Ziylan’ın da ortak olmasıyla ilgili, “Yüksek rakamlar taahhüt etmiştik, güçlü bir yapı oluşturduk. Bu projeyi yıl sonunda çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı