Gazete Vatan Logo

Hayat mücadeleden ibarettir

Koç Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde gençlere seslenen Ömer Koç, “Sizler yarının liderisiniz. İnsanlık için önemli işler yapacaksınız. Atatürk’ün dediği gibi “Hayat mücadeleden ibarettir” şeklinde konuştu

Hayat mücadeleden ibarettir

Koç Üniversitesi 2017-2018 akademik eğitim ve öğretim dönemi lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan 1.154 öğrenci, dün düzenlenen, 24’üncü mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer M. Koç ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan’ın katıldığı törenin, bu yılki konuk konuşmacısı New York Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Andrew Hamilton oldu. Mezuniyeti, “İnsanın hayatında en güzel dönemlerden birinin ardında bıraktığı ve bir o kadar heyecan verici yeni bir safhaya geçtiği dönüm noktası” olarak tanımlayan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer M. Koç, mezunlara şöyle seslendi:

Yarının liderlerisiniz

“Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayat mücadeleden ibarettir.’ Bunu sakın unutmayın. Ancak, bu gerçek sizi gereğinden fazla korkutmasın. Sizler Cumhuriyet’in ilke ve inkılaplarına sadık, demokrasiye inanan, laik, adil, yenilikçi, kendine güveni tam, hür fikirli gençler olarak; memleketimiz ve insanlık için önemli işler yapacak olan yarının liderlerisiniz. Sizin gibi pırıl pırıl, iyi yetişmiş genç insanları topluma kazandırdığımız için de bir o kadar mutluyuz. Hepimize bu coşkuyu yaşatan Koç Topluluğu ve Üniversitemizin Kurucusu Merhum Vehbi Koç’u bu vesileyle saygı ve şükranla anıyorum.”

Haberin Devamı

Ömer M. Koç konuşmasında, gençleri yaptıkları her işte, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda demokrasiden ödün vermeden ilerleyen, Cumhuriyet’in temel ilke ve inkılâplarına gönülden bağlı, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için var gücüyle çalışan, sorumluluk ve görevlerinin bilincinde yetişmiş insanlar olarak görmeyi beklediklerini söyledi.