Gazete Vatan Logo

Hayat Boumeddiene Türkiye üzerinden Suriye’ye kaçtı

Hayat Boumeddiene Türkiye üzerinden Suriye’ye kaçtı

Charlie Hebdo ve market baskınları ile 17 kayıp veren Fransa'da 3 terörist ile birlikte hareket eden Hayat Boumeddiene'in Türkiye üzerinden Suriye’ye kaçtığı ortaya çıktı. 'Silahlı ve tehlikeli' olarak ilan edilen kadın 2 Ocak’ta İstanbul’a gelip bir hafta Türkiye’de kalmış.

Fransa'nın 11 Eylül saldırıları olarak nitelendirilen terör olaylarının şokunu atlatmak isteyen Fransızlar yeni bir kâbusla karşı karşıya kalmamak için tespit edilen son teröristin de peşine düştü. Otoyolda bir kadın trafik polisini öldüren ve Yahudi marketini basarak 4 kişiyi katlettikten sonra ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly'nin (32) imam nikahlı eşi olduğu belirlenen Hayat Boumeddiene (26) kayıplara karıştı. Le Monde gazetesi, kadın teröristin Coulibaly ile birlikte 2010'da Fransa'nın Baghal bölgesindeki bir ormanlık alanda yaylı tüfekle atış taliminde çekilmiş fotoğraflarına ulaştı. 2009 yılında kasiyerlik yaparken tanışan çiftin daha sonra imam nikahı kıydığı, Hayat'ın da o tarihten bu yana çarşaf giydiği belirtildi. Fransız medyası ve BBC'nin verdiği haberlere göre kadın polisin öldürülmesi esnasında araba bulunduğu iddia edilen Hayat’ın, market baskınında da Amedy Coulibaly'nin yanında yer almış olabileceği belirtildi.
Madrid-İstanbul
Cezayir asıllı Fransız vatandaşı kadının bulunması için ülke genelinde insan avı başlatıldı. Ancak akşam saatlerinde gerçek ortaya çıktı. Hayat’ın 2 Ocak’ta Madrid üzerinden İstanbul’a uçtuğu, 6 gün Türkiye’de kalıp 8-9 Ocak’ta Suriye’ye IŞİD bölgesine geçtiği belirtildi. Fransız medyasına göre uçuş sırasında ve Türkiye’de kaldığı süre boyunca bir erkek de vardı. Milli İstihbarat teşkilatı MİT, Hayat’ın 8 Ocak’ta Türkiye-Suriye sınırında olduğunu doğruladı. Yanındaki adamın ise 9 Ocak’ta dönüş bileti vardı.
Yerde cesetler...
4 rehine ile saldırganın öldüğü operasyonun ardından marketin içinde çekilen görüntüler, olayın boyutlarını gözler önüne serdi.
Kadın teröristin Charlie Hebdo baskınını yapan Şerif'in eşiyle 500 telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Şerif'in eşi dahil 16 kişi gözaltında. Ülkedeki çarşaf yasağını protesto için imza kampanyasına destek mesajı da internette yer aldı: 'Kendi yasalarını yaratanın yasalarından daha üstün görüyorlar. Bu kafirlere de yol gösterip onları koruyacağız.'
Okulda katliam yapacaktı
Yahudi koşer ürünlerin satıldığı marketteki rehine kriziyle ilgili detaylar da netleşiyor. 4 rehinenin hayatını kaybettiği olayda, kurbanların operasyon sırasında değil Amedy Coulibaly tarafından dükkana girerken açılan ateşte can verdiği ortaya çıktı. Ayrıca dükkandan sağ kurtarılan 15 kişinin yanı sıra 30'a yakın kişinin de dükkanın eksi 2'nci katında bulunan soğutucunun içinde -3 derecede birbirlerine sarılarak 5 saat boyunca saklandıkları anlaşıldı. Fransız kaynaklara göre terörist aslında Yahudi mahallesinde Musevi çocukların eğitim gördüğü bir okulu basmayı planlıyordu ancak işler ters gidince markete girmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı