Gazete Vatan Logo

Hayali göklerdeydi

Uçağın pilotlarından Melike Kuvvet Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda pilotken FETÖ kumpasıyla TSK’dan uzaklaştırılmış, maddi sıkıntılar nedeniyle de özel jet pilotluğu yapıyordu. Kuvvet’in mayıs ayında tekrar binbaşı rütbesiyle görevine dönmek için hazırlandığı ortaya çıkmıştı.

Hayali göklerdeydi

Kadın pilotun geçtiğimiz yıl Elazığ’da Fırat Üniversetesi öğrencileri tarafından İŞ’TE KADIN konulu panelde yaptığı konuşmanın detaylarına VATAN ulaştı. Akademisyen ve pilot olarak iş hayatında kadınların yeri ve karşılaştıkları güçlükler hakkında bir sunum yapan Kuvvet tecrübelerini aktarırken şöyle konuşmuş:

Kırılgan değiliz

Uçmak insanın hayallerinin ürünüdür.İnsanlık olarak hayal ettik ve başardık. Pilot olmak hayalimdi. Uçmak insanlığa mal olmuş bir hayaldir. Bunun kadını erkeği yoktur. Hayallerimi diğer şeylerin önüne koydum. Çalıştım ve sonunda başardım. İstiyorsanız ve kendinizi öyle hayal edebiliyorsanız kadın olmak buna engel değil. Türkiye’de özellikle kadın olduğunuz için bazı şeyleri yapamayacağınız gözüyle bakılır. Bunu kırılgan olduğunuz için söylerler. Ben kendimden biliyorum hiç de öyle değil. Ben erkek gibiydim. Sınıfta bir kıza 4 erkek düşerdi. Erkek gibi olduğum için haliyle bana düşmedi.

Çünkü benim hayallerim ve aklım göklerdeydi. Erkeklerin ilgisinde olmamak çok da önemli değildi.

Haberin Devamı

Binbaşı rütbeli pilot tulumu

Kuvvet’in cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testinin ardından ailesine teslim edildi. Kuvvet’in cenazesi Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçağın kargo bölümünde, memleketi Konya’ya getirildi. Cenazeyi Konya Havalimanı’nda akrabaları gözyaşları içinde karşıladı. Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, giymeye hazırlandığı Binbaşı rütbeli pilot tulumu konuldu. Anne Emine Umman ve ablası İlknur Kuvvet Çelik tabuta sarılarak gözyaşı döktü.