Gazete Vatan Logo

Hayali beyazperde

Oyunculuğa Cesur ve Güzel dizisiyle adım atan Cansu Türedi, mesleğine derin bir aşk duyduğunu söylüyor. Oyunculuğa olan tutkusunu ise şöyle dile getiriyor; “Mesleğime sevmenin çok daha ötesinde büyük saygı ve derin bir aşk duyuyorum”

Hayali beyazperde

Oyunculuk maceranız nasıl başladı?

Çocukluğumdan beri kendi kendime kafamdan senaryo uydurur, onu oynardım. Bir olayı yaşamışım gibi anlatır, o anı oynardım. Sonra kendimi cesaretlendirmem gerektiğini fark ettim. Bu işin içinde nasıl var olurum diye araştırdım. Bir gün yolumuz Süeda Çil'le kesişti. Bir yapım şirketinde onunla metinler üzerinden çalışmaya başladık. Sonra da Cesur ve Güzel oldu.

Radyo televizyon bölümü okurken oyunculuğa yönelmeniz nasıl oldu?

Bu sektör içinde var olmak istiyordum. Kamera arkası ya da önü, bu işten başka hiçbir işte mutlu olamayacağımdan emindim. Üniversite döneminde de hedefimi kamera önüne yönlendirmeye başladım.

İlk oyunculuk deneyimini bu kadar iddialı bir yapımla yaşamak nasıl??

Bu hissi anlatamam. Projenin güzelliği bir yana, birlikte çalıştığım insanlar öyle güzeller ki, bazen setteyken "Şu bir arada olduğum insanlara bak" diyorum içimden. Diziyi izlerken de ailemi izliyor gibi hissedip, seviniyorum. Çok şanslıyım.

Bu mesleği ne kadar sevdiniz?

Aşık olup da, evlenirsen ve eşin istemezse, mesleğini bırakır mısın diye sordular. Evliliğimden vazgeçebilirim, dedim. Yani sevmenin çok daha ötesinde büyük saygı ve derin bir aşk duyuyorum mesleğime.

Haberin Devamı

Yazdığım kitabı yayımlayacağım

Günlüğümün sayfalarının hikayesi nedir? Neler üzerine yazıyorsunuz?

Günlüğümün Sayfaları'nı üniversitedeyken kurdum. Yazdıklarımı bir platformda toplamak istedim. O yola çıkış hikayem de bir şeyler anlatmak değil, bir şeyleri ve birilerini anlamak üzerineydi. Zamanla "Sanki sana derdimi anlatmışım da, sen de onları yazmışsın" gibi mesajlar almaya başladım. Sonra da kendimi bir derdin kişisi yapıp, biri gibi yazmaya başladım. Genellikle duygular ve onları yaşayışımızı anlatan yazılar yazıyorum.

Kitap, roman, hikaye yazarlığıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Aslında yazdıklarımı bir kitap taslağında topladım. Üzerinde biraz çalışıp, yayımlamayı düşünüyorum.

Kariyer planınız şekillendi mi?

Yapmak istediğim, olmasını arzuladığım planlar elbette var, yine de uzun vadeli cümleler kurmak istemiyorum. Beyaz perde hayalim...

Haberin Devamı

Nasıl bir hayat sürüyorsunuz?

Hikayelere ve hikayelerin gerçek kahramanlarına inanıyorum. Yolumun kesiştiği her insan ve yolumun düştüğü her durak bir anlam taşıyor. İçimde insanlar için bitmeyen bir umut var. Dışarıdan çok ciddi ve mesafeli göründüğümü söylüyorlar. Ama içimde herkese kollarını açmak isteyen küçük bir kız çocuğu yaşıyor.s0