Gazete Vatan Logo

Hayaldi gerçek oldu! Türk dizileri Japonya'da...

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği 'Marka Türkiye' etkinliğinde konuşan dizi ihracatçısı Global Agency'nin CEO'su İzzet Pinto "Japonya pazarına girmeyi başardık" dedi.

Hayaldi gerçek oldu! Türk dizileri Japonya'da...

Ekonomi Bakanlığı öncülül günde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Marka Türkiye etkinliğinde, Ekrandan Doğan Markalar panelinin konukları ünlü oyuncular ve yapımcılar oldu. Televizyon ve sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Başkanı birol güven moderatörlüğünde gerçekleşen panele TIMS Production Yönetim Kurulu Başkanı Timur Savcı, oyuncular Hazal Kaya ile Tolgahan Sayışman ve Global Agency Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Pinto konuşmacı olarak katıldı.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Pinto, Muhteşem Yüzyıl'ı Japonya'ya ihraç ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin 2023 ihracat hedefleri yolunda, biz de dizi sektörü olarak yılda 5-10 dizi ihraç edersek hedef tutar. Son dönemde Muhteşem Yüzyıl ile Japonya pazarına da girdik. Japonya, en başından bu yana en büyük hayalimizdi. Zira dünyanın en zor pazarıdır. Yarışma programlarını bile kendileri üretir. Muhteşem Yüzyıl'm orada çok tutacağına inanıyoruz. Bu sayede büyük bir pazara açılmış olacağız." (Star)

Haberin Devamı