Gazete Vatan Logo

Hayal kurarken sınırlarım yok

Cesur Yürek dizisinin beğenilen oyuncularından Zeynep Korkmaz kötü kız olmaktan sıkıldığını söyleyerek artık bir deliyi oynamak istiyor.

Hayal kurarken sınırlarım yok

Kamera önüyle tanışmanız nasıl oldu?

2011 yılında Miss Turkey yarışmasına katıldım. Oyunculuk hiç aklımda yoktu. Miss Turkey’i çeken yönetmenimiz benimle çalışmak istedi.

Onun sayesinde üç ayda 32 şehri gezip tanıttım. O şehirlerin en ünlü yemeklerini yedim. İlk kamera önü tecrübem Aç Kanatlarını Türkiye programında sunuculukla oldu.

Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

Esin Doğan’dan uzun süreyle oyunculuk eğitimi aldım.

Oyunculukla ilgili kurallarınız var mı?

Kurallarımı çiğnemeye çalışıyorum . İlk başta kötü rol kesinlikle istemiyorum diyordum.

Ben öpüşemem, ben sevişemem diyenler mutlaka vardır tabi de, bence artık böyle kurallara gerek kalmayacak.

ŞİZOFRENİ OYNARIM

Moda Gaf Cafede yaptığımız röportajda Zeynep Korkmaz, ‘‘Oynadığım tüm projelerde kötü karakterdim. Mimiklerimden, yüz yapımdan, her şeyimden kötü karaktere uyuyorum. Daha çok kötü vaya iyiyi değil de, daha enteresan rolleri oynamak isterdim. Mesela bir çöpçüyü, bir deliyi, bir şizofreni oynamak isterdim.’’ diyor.

Hayatı akışına bırakıyorum

Haberin Devamı

Sizce bir oyuncunun en çok dikkat etmesi gereken şey ne?

Karakterine çok inanıyor olması. Bence bir oyuncu ilk başta ona verilen karaktere tamamı ile sahip olmaya çalışmalı. Eğer olmuyorsa, uymuyorsa o karakter, bir izleyici olarak onun üzerinde çiğ doğurduğunu hissedebiliyorum. O yüzden önce oyuncu inanmalı o karakteri canlandırabileceğine.

Hayatla ilgili bir yol haritası olanlardan mısınız yoksa kendinizi akışa mı bırakırsınız?

Kesinlikle akışına bırakıyorum. Ben artık bu kader çizginiz mi dersiniz bilmiyorum ama hayatını kontrol edebilen bir kız değilim. Benim bu hayalim var ona koşuyorum diyebilen bir kızda değilim çünkü orada mutlaka bana farklı yönler çizen şeyler oluyor. Bu yüzden akışa bırakıyorum ve her zaman o olmuyorsa daha iyi olacağı içindir diye düşünüyorum. Mutlaka her şeyin bir zamanı vardır diyerek kendimi avutuyorum.

Hayal kurarken sınırlarınız var mı?

Hayal kurarken sınır koymayı sevmiyorum. Adı üstünde hayal değil mi zaten.