Gazete Vatan Logo
Magazin Hayal ettiğimiz SOLO albümler

Hayal ettiğimiz SOLO albümler

Hayal ettiğimiz SOLO albümler

Duman’ın vokali Kaan Tangöze’nin solo yayınladığı albümü hayranlıkla dinledik... Yakında maNga’dan Ferman Akgül solo bir proje ile hayranlarını selamlayacak. NME dergisi de geçtiğimiz ay ‘Hangi şarkıcıları solo projeler ile görmek isteriz’ adın bir liste yayınladı...

Yannis Philippakis (Foals)

Foals grubunun son albümü ‘What When Down’ grubun yola çıkış hikayesi olan eğlenceden sapmış, bir bakıma hem karanlıklarda gezindiren hem de harekete geçiren müziklere imza atmalarına sebep olmuştu. Grubun kökünü oluşturan Yannis’in simyası adeta parlıyordu. Yannis’in sesi ise gönüllere bir şimşek etkisi yaratıyor. Ünlü DJ Hudson Mohawke, Yannis ile bir işbirliğine gideceğini ima etmişti. Solo nasıl bir parıltı çıkar siz düşünün artık!

Alex Turner (Arctic Monkeys)

Alex Turner, 2011 yılında Submarine filmi için EP yapmıştı ama bunun ne kadar onun solo kabiliyetini gösterdiğini bilemeyiz. Turner’ın masalsı lirikleri, filmin atmosferine şahane oturmuştu. Ayrıca şimdiye kadar kariyerinin en sade albümüydü ama hak ettiği değeri görememişti. Bunu göz ardı edersek eğer hâlâ solo albümünün nasıl olacağı merak konusu.

Haberin Devamı

Romy Madley Croft (The XX)

Seneye dinleyeceğimiz albümler arasında uzun süredir sessizliğini koruyan The XX de var. Bu nedenle grubun bireysel işlere ağırlık vermesini zaten beklemiyoruz. NME’ye göre bir dönem destek verdikleri Jamie xx ile Romy’nin solo bir LP çıkarması bayağı iyi ve ilginç olurdu. İkisi de minimalliği en iyi beceren isimlerden. Yürek burkan, duygusal parçalar ile müzik tarihine geçerlerdi.

Serge Pizzorno (Kasabian)

Tamam, Kasabian’ın esas vokali Tom

Meighan olabilir ama Serge’nin yaratıcı gücü hafife alınacak değil. Acaba giatara değil de mikrofona hakim olsaydı eğer nasıl bir delilik ortaya çıkardı? Tekerlemeler, psikedelik gitar riff’lerinden oluşan şarkılar... Adeta dolambaçlı bir labirentin içindeymişsiniz gibi hissetmenize sebep olabilirdi.

Bobby Gillespie (Primal Scream)

33 yıllık tarihi boyuncu Primal Scream grubu devamlı herhangi bir üyesini değiştirdi. 33 yılda grubu tek terk etmeyen ise solist Bobby’di. Bir bakıma Primal Scream’in onun düşüncelerini ve müziğe bakışını tamamen yansıttığını söylesek yanlış olmaz. Ama solo bir proje de çok zevkli olmaz mıydı? Eminiz ki sahnede yine oldukça çılgın adımlar atar ve müzikal anlamda punk’a daha da ağırlık verirdi.

Haberin Devamı

Tom Smith (Editors)

Bu da kişisel merakımız. Tom birçok ortak projede yer aldı ama bir türlü solo albüm çıkarmadı. Ian Curtis’i andıran ses tonu ve İngiltere’nin buz gibi havasını hissettiren müzikleri ile ‘Solo albüm çıkarsa fena olmazdı’ dediğimiz müzisyenlerden. Asabi solist Tom, yeri geldi Alman rap şarkıcılar ile düet yaptı, yeri geldi Noel şarkıları söyledi... Bolca synth soslu yeni albümleri ‘In Dreams’in aksine solo albümünün akustik olacağına da kesinlikle eminiz.

Matt Bellamy (Muse)

Evet, 1994’de yola çıkan Muse’daki üç adamdan ve yaptıkları müzikten özellikle son dönemde hepimiz memnunuz. NME’nin daha öncede dediği gibi ‘İnsanın canını acıtan’ şarkılar yazan bu rock’n roll dehasının yalnız nasıl bir ses aralığı ile şarkı söyleyeceğini merak etmez miydiniz? Tuhaf olan Matt’in bunca yıla rağmen daha önce solo hiçbir albüm denemesinin olmaması...

Haberin Devamı