Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Hayal - İELEV - Gerçek

"Hayal ile Gerçek Arasında İELEV Vardır" sloganıyla eğitim veren İELEV eğitimcileri, başarılarının kaynağını anlattılar:

Hayal - İELEV - Gerçek

Çünkü İELEV, çocuklarınızın hayallerini destekliyor. Yeteneklerini İELEV'de keşfeden öğrenciler; daha başarılı, daha özgür, daha mutlu oluyorlar. İşin sırrını eğitimin mutfağından dinleyelim:

Evrensel Değerlere Sahip, Öncü Bir Gençlik Yetiştiriyoruz.

İELEV Eğitim Kurumları, İstanbul Erkek Lisesi’nin sarı siyah geleneği ve çizgisinde, çağdaş ve teknolojik eğitim sistemlerine göre kendini yenileyen, öğrenen, bilgiye ulaşmayı ve onu yaşama geçirmeyi öğreten, okul yaşantısında sevgiyi, hoşgörüyü, insan haklarına ve bireysel farklılıklara saygıyı ilke edinmiş öğretmenlerle, güçlü bir geçmişi geleceğe taşımak ve bu güçlü geleneği yaşatmak üzere hazırlanmış programlarla çalışmalarını sürdürür. İnanıyoruz: öğrencilerimiz, dünyayı daha güzel bir yer haline getirecekler.

M. Banu Keskin (İELEV Özel İlkokulu / Ortaokulu Müdürü)

Dürüst, Yardımsever Ve Bilinçli Bir Gençlik İELEV’de Yetişiyor.

Öğrencilerimizin toplum içinde farklı bireyler olduğu gerçeğinden hareket ettiğimiz okulumuzda, farklı bireylere farklı öğretim yöntem ve tekniklerini kullanırız. Her öğrenciye farklı yaklaşım gösterilmesi, çocuğun toplum içindeki yerini sağlamlaştırmakta ve öz güvenini artırmaktadır. Araştıran, analitik düşünen, sorgulayan, eleştiren, tartışan, paylaşan, sosyal bilgi ve becerileri gelişmiş, bireysel çalışma ve ekip çalışması yapabilen, çalışkan ve başarılı bir gençlik yetiştiriyoruz.

Cihat Arslan (İELEV 125.Yıl İlkokulu / Ortaokulu Müdürü)

İELEV’de Umut Dolu ve Umut Veren Bir Gençlik Yetişiyor.

İELEV Anaokullarında öncelikli amaçlarımız; öğrencilerimizi ulusal değerlerin yanında çift dilli ve çift kültürlü bir eğitimle yoğurarak özgüveni tam, sorumluluk sahibi, hobileri olan, üretken, yaratıcı, öğrenmeye meraklı, okumayı araştırmayı seven, Atatürk ilkeleri ışığında demokratik, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olabilmeleri için onları hayata hazırlamaktır. Öğretmenlerimiz öğrencilere sadece bilgi aktarımı yapmazlar, onlar da öğrenmeye karşı merak ve heyecan uyandırırlar.

Eğitim yarı zamanlı Türkçe - Almanca olarak yapılır. Sınıflarımızdaki iki öğretmenli sistem ile öğretmenlerden birinin anaokulu sınıf öğretmeni, diğerinin Almanca öğretmeni olması doğal bir ortamda yaşayarak Almanca öğrenmelerini sağlar. İnsan beyninin en hızlı geliştiği 0-6 yaş grubu için hazırladığımız program her yaş grubumuzda farklı ve özeldir. Eğitim programında dil etkinlikleri; drama, okuma yazmaya hazırlık, matematik, fen çalışmaları Almanca ve Türkçe uygulanır. Müzik, satranç, beden eğitimi gibi ilgi ve yetenekleri desteklenen etkinliklerle özgüvenleri ve sosyal beceri deneyimleri gelişir.

Başak Gezer (İELEV Çamlıca Anaokulu Müdürü)



Çok Kültürlü, Çok Dilli, Dünya Vatandaşı Bir Gençlik İELEV’de Yetişiyor.

Okulumuzda, anadil ile birlikte Almanca ve İngilizce sistem bütünlüğü içerisinde ele alınır. Eğitim anlayışımız dört duvarla sınırlı değildir, öğrendiklerimizi “ yaşatarak “ yaşamla ilişkilendirmek esastır. Disiplinler arası çalışmaya verdiğimiz önem ile dil öğrenimini farklı yaş seviyelerinde fen bilgisi, hayat bilgisi, deney, mutfak, drama gibi çalışmalarla zenginleştiriyoruz. Dili öğrenirken, o dile ait kültürel unsurları, kutlamaları İELEV’li çocuklarımıza da aynı şekilde yaşatırız. Almanca eğitim veren okullar ve Alman K. M. ile yaptığımız ortak çalışmalar, sınavlar ve yarışmaların yanı sıra uluslararası bilgi yarışmalarında kazandığımız başarılarla sadece okulumuzu değil Türkiye’yi de temsil ederiz. Almanya’da bulunan okullar ile çeşitli değişim programları, Almanya Futbol okulları, yaz ve kış okulları, spor haftaları düzenliyoruz. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının birden fazla dil bildiği gerçeğini göz önünde bulundurarak, öğrencilerimize Almancadan sonra öğrenilen İngilizcenin ne denli kolay öğrenildiği avantajını yaşatıyoruz.

Belgin Gülersel (İELEV Özel İlkokulu / Ortaokulu, Almanca Zümre Başkanı)

Bizim için bir yabancı dil tek başına dilden öte bir şey. Dil öğreniminin, beraberinde kültürü de kapsayan bir edinim olduğunun bilincindeyiz. Çocuklarımızın erken yaşta bir başka dilin farkına varmaları onların gelişimi üzerinde son derece olumlu bir etki yapıyor. Bu sayede farklı olana karşı açık ve hoşgörülü olmayı da öğreniyorlar. Başka bir dil öğrenmeyi biz bu açıdan görüyor ve bu nedenle de çok önemsiyoruz. Somuta inecek olursam; müfredat programımız Avrupa ortak dil kriterlerinde belirlenen çerçeve programa dayanıyor. Öğrencilerimiz 6 basamaklı olan sınav sistemine göre B1 seviyesinde mezun oluyorlar. Dil düzeylerini Alman Kültür Merkezinin uyguladığı ve uluslararası geçerliliği olan Fit in Deutsch 1, Fit in Deutsch 2 ve ZDj sınavlarıyla belgeleyebiliyorlar. Sonuç olarak öğrencilerimizin, okulumuzda edinmiş oldukları birikimi lise ve üniversiteye, iş hayatlarına, dolayısıyla da yaşamlarının her alanına taşımalarını, taşıyabilmelerini diliyoruz.

Gülhan Tezcan (İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu, Almanca Zümre Başkanı)

İELEV’de Öğrenciler Yaparak - Yaşayarak Öğreniyor.

İELEV Eğitim Kurumları’nda öğrencilerimizin hem çağdaş eğitim imkânlarından faydalandıkları hem de iletişim, yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme gibi yaşam becerilerini geliştirmeleri için ortam hazırlayan çok yönlü bir eğitim sunarız. Bunun için yapılandırmacı eğitim felsefesine dayandırdığımız öğretim programlarımızda öğrencilerin yaparak, yaşayarak edindikleri deneyimler aracılığıyla öğrendikleri, öğrenci merkezli bir sistem oluşturulmuştur.

Hepimizin bildiği gibi, günümüzde, çağdaş dünyanın gereksinimleri gereği bireylerin gelişmiş düşünme becerilerine sahip olması önem taşımaktadır. Bu durum eğitimde öğrencilerin pasif bir şekilde öğretmenden bilgi alması yerine kendi öğrenme sürecinde aktif rol aldıkları bir ortam ihtiyacını doğurmaktadır. Farklı yetenek ve becerilere sahip öğrencilerin kendilerini tanıyarak keşfetmelerine imkan tanıyan yaklaşımımızla öğrencinin “öğrenmeyi öğrenmesi”ni sağlayarak aslında tüm hayatı boyunca bilgiye erişme, anlama, yorumlama ve kullanma yönünde becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Sonnur Özel (İELEV Eğitim Kurumları, ÖDPG Birim Koordinatörü)

Mutlu ve sağlıklı bir gençlik İELEV’de yetişiyor.

Analitik düşünen, farklılığa saygılı, mücadeleci ve dayanışmacı bireyler yetiştirmek amacında olan İELEV Eğitim Kurumları’nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak bu hedefler doğrultusunda “önleyici”, “destekleyici”, “süreç odaklı” ve “gelişimsel rehberlik” çerçevesinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini sürdürmekteyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız öğrencilerimize, velilerimize, öğretmen ve tüm okula yönelik planlanmaktadır.

Etkili ebeveyn tutumlarını geliştirmeye yönelik psiko-eğitimsel süreçlerle ilgili velilerimizle Pedagoji Okulu gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmalar çocuk gelişimi ve aile sistemleri, etkili ebeveyn tutumları, sınav kaygısı, ergenlik dönemi, baba eğitimi, iletişim, teknoloji kullanımı, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü gibi konu başlıkları altında gerçekleştirilir.

Öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine sağlık çerçevesinde destek olmak amacıyla, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP) iş birliği ile cinsel sağlık eğitimi programları yürütmekteyiz.

Öğrencilerin gelecek planlarını desteklemek ve hedefledikleri liseleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla Kariyer Günü Etkinliğini 7. Ve 8. Sınıf öğrenci ve velilerimize düzenlemekteyiz.

Aslı Melek Hekimoğulları (İELEV 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu, RPD Zümre Başkanı)

İELEV Eğitim Kurumları Rehberlikte vizyonunda: öğrenci mutlu olmak için, kendi özgün kimliğini oluşturmalı, kimlik kazanmalı, sürdürebilir ruhsal esenliğe sahip olmalıdır. Bu çerçevede buna ulaşmak için çalışmalarımızda öğrencinin “yardım alma kültürü”nün oluşmasına katkıda bulunmak en önemli amacımızdır. Yani öğrenciye zorlandığında (akademik olabilir-sosyal olabilir, dönemsel olabilir, duygusal olabilir) bunu çözebilme iradesi ile kendini yönetebilecek “kimlik ve kişilik” yönetimi kültürü kazandırılır.

Bilal Albaş (İELEV Özel İlkokulu / Ortaokulu, RPD Zümre Başkanı)

Haberin Devamı