Gazete Vatan Logo

Havuzda boğuldu

20 yaşındaki üniversiteli 6 arkadaşıyla gittiği havuzda yaşamını yitirdi

KARAMAN’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Hasan Dilmaç, 6 arkadaşıyla birlikte gittiği havuzda yüzdüğü sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle fenalaşıp boğuldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı 1’inci sınıf öğrencisi Hasan Dilmaç, dün saat 18.00 sıralarında 6 arkadaşıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait tesislerdeki Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu’na gitti. 1 saatlik seans kapsamında arkadaşlarıyla birlikte havuzda yüzen Dilmaç, iddiaya göre arkadaşlarıyla yarış yapmak istediği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle boğuldu. Arkadaşları ve havuzun cankurtaran ekibi tarafından sudan çıkardılan Dilmaç’a, ilk olarak cankurtaran ekipleri müdahale etti. Dilmaç, daha sonra Karaman Devlet Hastanesi’ni kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Dilmaç, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Dilmaç’ın son haftalarda arkadaşlarıyla sık sık havuza yüzmeye gittiği, gitar ve otomobil kullanmayı sevdiği öğrenildi. Dilmaç’ın yapılacak otopsinin ardından cenazesinin ailesine teslim edileceği ve memleketi Aksaray’da bugün toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı