Gazete Vatan Logo

Havuz temizliği!

Apartman görevlisi binanın havuzunu temizlemek için kullandığı kimyasaldan zehirlendi. İtfaiye ekipleri özel kıyafetleriyle olaya müdahale etti.

Havuz temizliği!

İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa’da apartman görevlisi Erol Demirci, Kalamış Konak apartmanına ait havuz suyunun temizliği sırasında kullandığı kimyasal maddeden zehirlendi. Kokudan etkilenen Demirci, tedbir amaçlı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Havuz girişinin çevresine güvenlik amacıyla emniyet şeridi çekildi. İtfaiye ekipleri, kimyasal müdahale kıyafetlerini giyerek havuzun bulunduğu yere gitti. Ekipler ardından kimyasal müdahale kıyafetlerini giyerek, havuzun bulunduğu bölüme girdi. Kokuya neden olan bidonların kapaklarını kapatan ekipler, bidonları dışarı çıkardı. Ardından itfaiye ekipleri, özel kimyasal müdahale kıyafetlerini tazyikli suyla yıkadı. Hastaneye kaldırılan Erol Demircinin eşi Nezahat Demirci, “Havuz temizlemek için kullanılan klor ve asitten oldu. Ustalar makinelerin yerlerini değiştirmiş. O da hatırlamadığı için asite kloru, kloru asite karıştırmış” dedi.