Gazete Vatan Logo
Magazin Havuç bitti Çilek devri başladı

Havuç bitti Çilek devri başladı

Çocuklar Duymasın'ın reytinglerinin düşmesiyle Havuç popülerliğini yitirdi. Sihirli Annem'in Çilek'i Zeynep Özkaya ekranın en dikkat çeken yeni minik yıldızı

Çok değil, bir yıl öncesine kadar ekranların en çok tanınan çocuk yıldızı Havuç yani Furkan Kızılay'dı. Ancak Çocuklar Duymasın'daki kan kaybı reytinglere de yansıdı. Havuç, tahtını Kanal D'de yayınlanan reyting rekortmeni 'Sihirli Annem' dizisinin küçük cadısı Çilek'e yani Zeynep Özkaya'ya kaptırdı. Şimdiye kadar birçok reklam filminde oynayan 6 yaşındaki Zeynep, Ana Bilim Eğitim Kurumları'nda 1'inci sınıf öğrencisi. Bu rolle o kadar benimsenmişki artık sınıf arkadaşları da ona 'Çilek' diye sesleniyor. Zeynep "Bana artık her yerde Çilek diyorlar. Nerdeyse kendi adımı unuttum. Arkadaşlarım sürekli dizide neler olacağını soruyor, bazen söylüyorum, bazen de onları kandırıyorum. Diziyi haftasonları çekiyoruz. Böylece derslerimi aksatmıyorum" diyor. Çilek'in gönlünde yatan asıl meslekse mimarlık. Küçük oyuncunun annesi Hamiyet Özkaya ise kızı için şöyle diyor: "İlk başlarda 'Rol ağır gelir mi?' diye tedirgin olmuştum. Ama başardı. Rolü yapıyor ve bitiyor. Eve kızımız olarak giriyor. Önceleri bir başkasını izliyormuş gibi izliyordu kendisini. Şimdi eleştirmeye de başladı. Burada böyle yapmasaydım, mimiklerim iyi olmamış gibi. Biz de büyüdüğünü hissediyoruz."

Sihirli Annem hep birinci
* Çocuklar Ne Olacak? eski adıyla Çocuklar Duymasın'ın en son yayınlanan bölümü reyting sıralamasında Total'de 8, AB'de 5'inciydi.

* Sihirli Annem'in pazar akşamı yayınlanan son bölümü Total'de 1, AB grubunda ise 2'nci oldu.

* Sihirli Annem'in tekrarları bile ilk 10'a girmeyi başarıyor. Çocuklar Duymasın'ın yeni bölümleri yayınlandığı gece Sihirli Annem tekrar yayınlanan bölümleriyle diziyi geçiyor.

Haberin Devamı