Gazete Vatan Logo

Havaray bu bölgeye yarayacak!

Basın Ekspres Yolu yatırımcısına kazandırmaya devam edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı 8 ayrı ‘Havaray’ projesi gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, “Toplu ulaşım projeleri ilçelerin değerine değer katıyor. Basın Ekspres yolu uzun süredir İstanbul’un yeni ticaret üssü olarak anılıyordu. Son 5 yılda fiyatların 2 kat arttığı bir bölge. Sefaköy – Kuyumcukent – Havalimanı güzergâhında yer alan 7,2 kilometre uzunluğundaki Havaray hattı bölgenin değerine değer katacak, fiyatları katlayacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planlandığı ‘Havaray’ güzergâhları kısa süre önce belirlendi. Toplamda 8 Havaray projesi bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili etüt çalışmalarını sürdürüyor. Havaray akslarında yer alması planlanan ilçelerde ise bir hareketlilik söz konusu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, 7,2 kilometre uzunluğundaki Sefaköy – Kuyumcukent – Havalimanı Havaray hattının, İstanbul’un yeni ticaret merkezi olarak anılan Basın Ekspres yoluna artı değer katacağı görüşünde.

Haberin Devamı

Toplu ulaşım tercih sebebi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin yeni finans, ticaret ve turizm bölgesi olarak ilan ettiği Basın Ekspres Yolu üzerinde bugüne kadar Kuyumcukent, Wedding World AVM ve İstanbul Vizyon Park projelerini hayata geçiren KUYAŞ, 7,2 kilometre uzunluğundaki Sefaköy – Kuyumcukent – Havalimanı Havaray hattının bölgeye değer katacağını düşünüyor. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner’e göre Havaray, bölgedeki metrekare fiyatlarını katlayacak. Toplu ulaşım projelerinin gayrimenkul alımında tercih sebebi olduğunu ifade eden Metiner, “ İnsanlar konut ya da ofis satın alırken toplu ulaşım güzergâhlarını tercih ediyor. Basın Ekspres yolu Atatürk Havalimanı’na olan yakınlığı ve merkezi lokasyonu ile zaten yeni ticaret merkezi olarak anılmıştı. Metrobüs ve metro hatlarına oldukça yakınız. Ancak Havaray ile ana metro hatlarına ulaşım daha da kolay hale gelecek” dedi.

Havaray nereye yapılacak?

İstanbul havaray güzergahları şu şekilde olacak ; 1. Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre) 2. Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre) 3. Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre) 4. Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre) 5. Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre) 6. Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre) 7. Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) 8. Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor.

Haberin Devamı

En gözde ofis bölgesi artık Basın Ekspres

İstanbul’un Levent, Maslak gibi popüler ofis bölgelerine son zamanlarda Basın Ekspres Yolunun da eklendiğini aktaran Metiner, “Son yılarda iş yaşamındaki gelişmeler ve yabancı yatırımcıların Türkiye'yi bölge üssü olarak konumlandırmaları gibi sebeplerle ofis projelerinin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Atatürk Havalimanı'na, organize sanayi bölgesine, fuar ve kongre merkezi CNR EXPO'ya yakınlığıyla Basın Ekspres Yolu bu açıdan kritik öneme sahip. Havaray, bölgedeki metrekare fiyatlarını katlayacak” dedi.

Yeni proje görücüye çıkıyor

2015’in ilk yarısında Borsa Kule projesini hayata geçirecek olan KUYAŞ iş dünyasına prestijli kompleksler üretmeyi aralıksız sürdürecek. Sait Erdal Metiner, “ Biz şirket hissedar ve yatırımcılarına kazandırmayı esas edinen bir şirketiz. Kazan-kazan ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu bölgenin de, hem alıcısına hem satıcısına kazandıran nitelikli bir gayrimenkul adresi olduğuna inanıyoruz. Bizim projelerimizin ev sahipliğini yapan T.C. Merkez Bankası Avrupa Yakası Veznesi birimi, Merkez Bankası ve Takasbank Saklama Merkezi birimi gibi kurumlara ilave olarak yeni projemiz ile gerçekleştireceğimiz, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Altın Borsası Saklama merkezinin yerleşmesi ile bölge, finans merkezi kimliğini güçlendirmiş olacak. Dolayısıyla KUYAŞ, Prestij Yolu’nun prestijli projelerine imza atmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı