Gazete Vatan Logo

Havan topuyla kimyasal attılar!

Musul’da DEAŞ tarafından havan topuyla fırlatılan bomba, kötü bir koku yaydı. Bölgede yaşayanlar ciltte kabarma, gözlerde kızarıklık, kaşınma ve kusma gibi şikayetlerle hastaneye taşındı.

Havan topuyla kimyasal attılar!

Musul’da köşeye sıkışan terör örgütü DEAŞ, ilk kez kimyasal silah kullandı. kentin batısında iki farklı havan saldırısı düzenlendi, ardından kötü bir kimyasal koku yayıldı. Kızılhaç Orta Doğu sorumlusu Robert Mardini, semptomların ‘güçlü bir kimyasal maddeyi’ işaret ettiğini söyledi. Örgüt, havan saldırısıyla atılan bomba nedeniyle 12 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan beşi çocuk, ikisi kadın. Hastanede tedavi altına alınan hastalarda ciltte kabarma, gözlerde kırmızılık, kaşınma, kusma ve öksürme gibi belirtiler saptandı.

‘Sülfür veya hardal’

CNN International, batı yakası operasyonunda terör örgütünden ilk kurtarılan yer olan Elbu Seyf köyündeki yaralıları ekrana getirdi. Hastaların çoğu Erbil yakınlarındaki Rozhava Hastanesi’nde, uluslararası haber ajansları tedavi gören çocukların fotoğraflarını dünyaya servis etti. 10 yaşındaki Yasir Nazım ile 3 yaşındaki Dima Nadm Hamid’in aileleri, endişeli bir şekilde çocuklarının başında bekledi. 17 Ekim’de başlayan büyük Musul operasyonuna savaş uçaklarıyla destek veren ABD, daha önce yaptığı açıklamada DEAŞ’ın sülfür veya hardal gazlarını kullanabileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Tam 54 kez kullandılar

Terör örgütü DEAŞ, 2014-2016 arasında Suriye ve Irak’ta en az 54 kez kimyasal silahla saldırı düzenledi. Bunların 19’u Musul çevresindeydi.

Çocuklar etkilendi

Uluslararası ajanslar, hastanede tedavi altına alınan çocukların fotoğraflarını geçti. Kızılhaç, semptomların ‘güçlü bir kimyasal maddeyi’ işaret ettiğini aktardı.