Gazete Vatan Logo

Havalimanında köpek ısırdı polisleri dava etti

İstanbul’dan kente uçakla gelecek kız kardeşi Gül İlgin’i karşılamak amacıyla 25 Mart’ta Adana Havalimanı’nın iç hatlar bölümü önünde bekleyen 40 yaşındaki Sultan Düşmez, iki sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralandı.

Havalimanında köpek  ısırdı polisleri dava etti

İstanbul’dan kente uçakla gelecek kız kardeşi Gül İlgin’i karşılamak amacıyla 25 Mart’ta Adana Havalimanı’nın iç hatlar bölümü önünde bekleyen 40 yaşındaki Sultan Düşmez, iki sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralandı. Bacağından ısırılan Düşmez, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine giderek rapor aldı ve 6 doz kuduz aşısı yaptırdı. Düşmez, avukatı aracılığıyla köpeklerin saldırısını görmelerine karşın hiçbir müdahalede bulunmayıp önleyici tedbir almadıklarını iddia ettiği havalimanında görevli dört polis memuru ile Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü A.Y. ve gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle Adana Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürlüğünde özel güvenlik görevlisi A.G. hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, devlet memurları hakkında soruşturma izni alınması için dosyayı Adana Valiliğine gönderdi. Valilik, Dönmez’in olayla ilgili birimlere müracaatı olmadığını belirterek, bu olayda kişilere kusur atfedilemeyeceği gerekçesiyle soruşturma izni vermedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Düşmez’in avukatı Nazan Akça Subaşı, soruşturma izni verilmesi için Konya Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme, havalimanı yetkilileri ve sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde ön inceleme ve bilirkişi raporu alınmadan karar verildiğini belirterek, “soruşturma izni verilmemesi kararını” kaldırdı.

Sultan Düşmez de sorumluların cezalandırılması isteyerek, “Sokak köpekleri havalimanında başkalarına da saldırmış. Benim başıma geldi, başkalarının başına gelmesin. Önlem alsınlar” diye konuştu.