Gazete Vatan Logo

Havalimanında 3'üncü bir bombanın etkisiz hale getirildi

Belçika medyası, Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıları gerçekleştirdiklerinden şüphe edilen 3 kişinin fotoğrafını yayımladı.

Havalimanında 3'üncü bir bombanın  etkisiz hale getirildi

HLN gazetesinin internet sitesinde yer alan fotoğrafta, havalimanı içinde 3 kişi yan yana görülüyor.

Fotoğrafın polis birimleri içinde dağıtıldığını kaydeden HLN, beyaz ceket ve siyah şapkalı kişinin polis tarafından bilindiği, diğer iki kişi hakkında ise bir bilgi bulunmadığını yazdı.

Bu arada çifte saldırının gerçekleştiği havalimanının yarın da kapalı olacağı açıklandı.

Havalimanında 3'üncü bomba

Diğer yandan Zaventem Havalimanı Sözcüsü Florence Muls, 2 bombalı saldırının düzenlendiği havaalanında 3'üncü bombanın da etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Muls, 3'üncü bombanın kontrollü şekilde etkisiz kılındığını söyledi.

Ülkede polisin baskınları ise devam ediyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında en az 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmaya başladı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldı. Tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiği, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika'da, Federal Savcılık, gazetecileri soruşturmanın seyrini tehlikeye sokacak bilgiler paylaşmamaları için uyardı.

Haberin Devamı

Polis birçok noktaya baskınlar düzenlerken, hava yolu seferleri iptal edildi. Tren ile 2 ve 6 numaralı metro seferleri yerel saatle 16.00'da (TSİ 17.00) yeniden başladı. Ancak istasyonlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırılara birçok ülkeden tepki gelirken, Avrupa'da alarma geçildi.