Gazete Vatan Logo

Havalimanı ve uçuş bilgileri 'cep'e girdi

TAV Havalimanları'nın işlettiği havalimanlarında yolculara sunulan hizmetlerle ilgili bilgilere gerçek zamanlı olarak ulaşmayı sağlayan mobil uygulamalar hizmete girdi.

Akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlara ücretsiz yüklenen uygulamalarla uçuş bilgilerinin yanı sıra havalimanında hayatı kolaylaştıran ve yolculuğu eğlenceli hale getiren bilgilere anında erişmek mümkün olacak.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları'nın işlettiği havalimanlarında yolculara sunulan hizmetlerle ilgili bilgilere gerçek zamanlı olarak ulaşmayı sağlayan mobil uygulamalar hizmete sokuldu.

TAV Bilişim Genel Müdürü Binnur Güleryüz, "Uçuş bilgilerini anında görüntüleyebileceğiniz Blackberry uygulamamızın yanı sıra iPad/iPhone/Android uygulamalarıyla sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdik. Kendi geliştirdiğimiz uygulamalar TAV Havalimanları bünyesinde yolcu memnuniyetine verdiğimiz önemin de en büyük göstergesi. Amacımız yolcularımızın yolculuklara keyifle başlayıp sonlandırmasıdır" dedi.

UYGULAMADA NELER VAR?

TAV Bilişim tarafından geliştirilen iPad/iPhone/Android uygulamalarıyla iç hatlar ve dış hatlarda giden ve gelen uçak bilgileri listelenebiliyor, arama yapılabiliyor. Ayrıca havalimanına ulaşımla ilgili olarak HAVAŞ, metro ve araç kiralama bilgileri görülebiliyor. Havalimanında geçiş üstünlüğü, transfer, hızlı check-in gibi ayrıcalıklar sunan TAV Passport Kart’la ilgili bilgi edinmek, havalimanlarının bulunduğu kentlerin en popüler alışveriş merkezleri, müzeler ve restoranların adres ve iletişim bilgilerini görmek de mümkün. Uygulamalar iPhone, Blackberry ve Android için TAV Mobile, iPad için ise TAV Airports isimleri ile indirilebiliyor.

TAV Mobile uygulamalarıyla duty-free mağazalarındaki güncel indirimler görülebiliyor, havalimanlarında bulunan mağazaların listesi ve yerleşimi kolayca bulunabiliyor. Bu uygulamalarla havalimanlarında düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi edinmek, ihtiyaç duyulabilecek restoran, ATM, bilet satış noktaları, özel lounge’lar, kayıp eşya bürosu gibi hizmetlere erişim bilgisini görmek, döviz çevirici hesap makinesine erişmek de sadece bir tuş uzaklığında bulunuyor. TAV Mobile ile yolcular havalimanının işaretlendiği Google Maps üzerinde seyahat güzergâhını belirleyebiliyor. Uçuş bilgileri anında görüntülenebiliyor.

TAV Mobile uygulamaları TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes, Tunus’ta Enfidha ve Monastır, Gürcistan’da da Tiflis ve Batum havalimanlarını kapsıyor.

Haberin Devamı