Gazete Vatan Logo

Havalimanı için ilk dolgu

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyünde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı için start verildi.

Havalimanı için ilk dolgu

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyünde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı için start verildi. Havalimanı inşaatı deniz dolgusu için taş alınacak bölgeye yapılan yol çalışması sırasında çıkan malzeme ile deniz dolgusu başladı. 12 kamyonun aralıksız malzeme taşımaya başladığı alanda deniz dolduruluyor. Proje sahasına 3 ila 7 kilometre mesafedeki Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyce köyleri sınırında açılacak yeni taş ocaklarına ilave olarak aynı bölgede özel firmalara tahsisli iki ocaktan günlük 83 bin ton dolayında taş nakli planlanıyor.

45 metrelik pist

Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu,

300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88.5 milyon ton dolgu alanına inşa edilecek havalimanı tamamlandığında Türkiye’nin 56’ncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanacak olan ve yılda 2 milyon yolcu beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak ve Cengiz İnşaat- Aga Enerji İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı