Gazete Vatan Logo

Havalar ısınacak, klima satışları yüzde 20 artacak

TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, ÖTV indiriminin beyaz eşyada agresif artışlara neden olduğunu klimada ise asıl etkinin sıcakların bastırmasıyla görüleceğini söyledi. Güler, şu anda yüzde 10-15 bandında olan klima satışlarındaki artışın yüzde 20’ye ulaşmasını öngördüklerini dile getirdi

Havalar ısınacak, klima satışları yüzde 20 artacak

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler, ÖTV indiriminin beyaz eşyada agresif denilebilecek artışlara neden olduğunu, klimada ise asıl etkinin sıcakların bastırmasıyla görüleceğini söyledi. Beyaz eşyada yüzde 30 olan artışın çift haneli olarak devam etmesini beklediklerini kaydeden Güler, “ÖTV indirimi daha çok beyaz eşyaya yaradı ve çok ciddi büyüme oranları yakalandı. Büyüme oranı yüzde 30 gibi çok ciddi bir oranda gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde belki yüzde 30 olmayacak ama yine çift haneli artışların sürmesini bekliyoruz. Klima ise biraz mevsimselliğe bağlı. Geçen yıla göre satışlarda yüzde 10-15 bandında bir artış var” diye konuştu.

Sıcaklar bekleniyor

Klima satışlarındaki artışın düşük kalmasında havaların geç ısınmasının etkisi olduğunu dile getiren Ergün Güler, “Klimada sıcaklar bekleniyor. Henüz beyaz eşyada olduğu gibi agresif satış artışları yaşanmadı. Yüzde 10-15 bandında görülen artış geçen yıla göre iyi... Havalar ısındığı zaman satışlardaki artışın yüzde 20’ye geleceğini öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ergün Güler, ÖTV indirimi sayesinde ana üreticilerin, yan sanayiinin, servislerin ve bayilerin tam kapasite çalıştığına da dikkat çekerek, “Sonuçta indirim amacına ulaştı ve tüm ekosisteme faydası oldu” değerlendirmesini yaptı.