Gazete Vatan Logo

Havadan ve karadan hedefler tam isabet

Zeytin Dalı Harekatı’nın 7’nci gününde yoğun yağış ve sis nedeniyle adım adım Afrin’e doğru ilerleyen TSK ve ÖSO birliklerine uçaklar da gece boyunca mevzileri vurarak destek sağladı

Havadan ve karadan hedefler tam isabet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Harekat Merkezi’ni ziyaret ettiği Hatay ve Kilis’te gece boyunca aralıklarla top atışları duyuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki heyetin ziyareti sırasında Reyhanlı hava sahasında uçak ATAK helikopterlerinin de herhangi bir saldırıya karşı önleme görevi yaptığı ortaya çıktı.

İkmal desteği

Türkiye’nin farklı kentlerindeki birliklerden de Hatay ve Kilis’e asker sevk edildi. Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı ile Hatay’ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinden de Afrin’e doğru ilerleyen birliklere ikmal desteği verildi. Harekâtın 7’nci gününde Burseya Dağı’nın kontrolünü büyük ölçüde sağlayan ve yeni hedef olarak Kilis ve Hatay’a roket atışı yapılan Bafelyum Tepesi’ne doğru ilerleyen TSK ve ÖSO birlikleri yoğun yağış, sis ve çamur yüzünden adım adım hareket ediyor.

Haberin Devamı

Topa tutuldu

Afrin’deki terör örgütü mevzileri, Kilis’te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından da ateş altına alındı. Vurulan hedeflerden siyah dumanlar yükselirken, Türk askerleri ile ÖSO mensuplarının teröristlerle karadan girdikleri sıcak çatışmanın sesleri de Kilis’in sınır hattından duyuldu. Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Şarkhamamı mevkiinden de Afrin’e yönelik top atışları yapıldı.