Gazete Vatan Logo

Havadan 8 milyar dolar devlet kasasına girecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kamu-özel iş birliği kapsamında havacılık sektöründen, üçüncü havalimanı hariç aşağı yukarı 8 milyar dolarlık bir payın devletin kasasına gireceğini söyledi

Elvan, TAV Havalimanlarının Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) gerçekleştirdiği kira ödemesinin temsili çek teslim törenine katıldı. Konuşmasında kamu-özel sektör iş birliğinin önemine değinen, DHMİ’nin bu kapsamda 18 projesinin hayata geçtiğini anlatan Elvan, şunları kaydetti:

“Üçüncü havalimanı hariç aşağı yukarı 8 milyar dolarlık bir pay devletin kasasına girecek. Havacılık sektöründe şu ana kadar 2 milyar doların üzerinde para devletin kasasına girmiş durumda. Bugün 410 milyon lira civarında bir kira ödemesini TAV gerçekleştiriyor. Buradan sistemin ne kadar iyi işlediğini de görüyorsunuz. Firma zamanından önce ödemesini yapıyor, biz de paramızı alıyoruz. Vatandaş memnun, devlet memnun, firma memnun. Bu güzel işleyen sistemden rahatsız olanları ‘niye’ diye sorgulamak lazım.”

4G ihalesi 3 ay içinde

Bu yıl 4G’nin ihalesine çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Elvan, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumumuz ile Bakanlığımız çalışmalarını yürütüyor. Hedefimiz ilk üç ay sonunda bunun ihalesini gerçekleştirmektir. İnşallah 2015 sonu itibarıyla 4G’ye de geçmiş oluruz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Kapıkule hızlı tren ihalesi

Bakan Lütfi Elvan, Mersin-Adana hızlı tren demiryolu hattı ihalesine dün itibariyle çıkıldığını açıkladı. Elvan, Türkiye’ye sınır olan ülkelerle demiryolu ve karayolu bağlantılarını güçlendireceklerini belirterek, “Bu çerçevede İstanbul’u Edirne üzerinden Kapıkule’ye kadar hızlı trenle bağlayacağız. 2015’te bunun ihalesine çıkmayı hedefliyoruz” açıklaması yaptı.